25 Şubat 2013 Pazartesi

23. Hafta: Fenerbahçe - Kasımpaşa: 3-1: İlahi adalet.


En son bir futbol maçı için "ilahi adalet" kalıbını 16 Nisan 2011 tarihinde oynanan Fenerbahçe-Gaziantepspor maçında kullanmıştım. O gün de hakem bizi daha birinci dakikadan doğramaya başlamış, rakip elinden gelen her türlü futbol dışı taktiğe başvurmuş ama neticede adalet tecelli etmiş ve biz kazanmıştık.

Hakem yazmayı/konuşmayı sevmiyorum, ama bu şekilde kötü niyetli hakemler maçın önüne geçince futbol yazmak da haliyle çok zor oluyor.

0-1

Maça resmen geride başladık. Penaltı pozisyonunu "ulemalar" tartışırlar yeterince. Pozisyonun oluşumunda Yobo'nun hatası büyük. Yobo korkunç bir sezon geçiriyor doğrusunu söylemek gerekirse ve şu anda Bekir-Egemen ikilisi savunma göbeğinde olmayı hak ediyor.

1-1'E KADAR

Skoru eşitleyene kadar çok üst düzey futbol oynadığımızı söylemek mümkün değil. Panikle oyunu karşı yarı alana yıktık. Futbol kalitemizin düşmesindeki sebepler bu sefer direkt olarak bizden kaynaklanmadı. Rakibin topla oynamaya çalışmaktan çok yerde yatan oyuncularının, ve sadece ilk yarıda 27 faul çalan hakemin oyun kalitesinin düşmesine direkt etki ettikleri bir gerçek.

İkinci yarı başlarken değişiklik bekledim kendi adıma ama Aykut Hoca beklemeyi tercih etti. Bir büyük fark var ki o da topu yere indirmiş olmamız. İlk yarı çok gelişigüzel uzun top attık çünkü. Sow-Stoch değişikliğinin sonuca hemen etki etmiş olması ise Sow'un bizim için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunun göstergesi. Bu maçtaki performansı "Sow-sol forvet" tartışmalarını körükleyecektir. Bu konuya hafta içinde başka bir yazıda değineceğiz.

BASKI

Gol gelince rahatlayarak çok daha etkili oynamaya başaldık. Sarfedilen ekstra eforla gerek Emre, gerekse de Raul bir hayli yoruldular ama Cristian'ın taze kan olarak oyuna ve skora inanılmaz etki ettiğini söylemekte fayda var. Cristian'ın kenardan gelip daha etkili olabilmesi konusuna daha önce değinmiştim ve bu konudaki görüşüm değişmedi. Kenardan geldiğinde yıpranmış rakibi çok kolay çözebiliyor ve hep sorun olarak belirttiğimiz konsantrasyon kaybını yaşamıyor. Rakibi bunaltmamızda çok büyük etkisi oldu. Raul-Caner değişikliğiyle de artık tamamen 4-4-2'ydi diziliş son anlara girilirken.

2-1 VE 3-1

Baskının golü getireceğine inanıyordum ben ama golün penaltıyla gelmesi çok enteresan oldu. Zira ben bütün maç bizi doğrayan bir hakemin lehimize penaltı çalacağını hiç düşünmemiştim. 2-1 olduktan sonraki kısa süre içerisinde de taraftarın yarattığı atmosfer yetti.

İki sene önce Tomic kalesinden çıkıp bizim kalede gol aramıştı, Isaksson da aynısını yaptı. Golü yemek de ona kısmet oldu. Sow'un atması ise kreması.

SONUÇ

Bu maçı hep beraber kazandık. Taraftar, oyuncular ve Aykut Hoca. Herkes üstüne düşeni yaptı ve çok anlamlı bir galibiyet aldık. Mücadele kalitemiz 15 günde yüksek tempoda 5 maç yapmış olmamıza rağmen hiç eksilmedi. Bu isteğe taraftar desteği eklenince Saracoğlu zaten her rakibe dar geliyor. Ligde 3 maç seri yakalamışız, kupada yarı finale, Avrupa'da da son 16'ya kalmışız, biraz gülümseyelim mi artık?

http://twitter.com/firataktav

1 yorum:

  1. Serotonin ve Endorfin Fenerbahçe nin en iyi transferleri old :D

    YanıtlaSil