9 Ekim 2013 Çarşamba

Sondan bir önceki kurşun: Gözyaşlarımız bitti mi sandın?


3 Temmuz Operatörleri, şüphesiz bu operasyondan doğrudan ya da dolaylı olarak nemalanıyor. Ve bu yüzdendir ki, şarjörü tek seferde boşaltıp kısa vade edinimlerin peşinde koşmuyorlar. Zamana yayarak, kazanımların miktarını ve vadesini uzatıyorlar.

Öncelikle Trabzonspor'u Fenerbahçe yerine Şampiyonlar Ligi'ne göndermeleri. Takip eden 2 sezonda Özel Yetkili Mahkeme, Etik Kurulu, PFDK, Tahkim ile gündemi ve "sopayı" sıcak tutup Galatasaray için bulunmaz ortam yaratmaları. Ve 3. senede Avrupa'dan men.

Bunlar şimdiye kadar sıktıkları kurşunlar. Sağlı sollu kroşeleri, arkadan hançerleri, bel altı saldırıları saymıyorum.

Ne kaldı ellerinde? Daha doğrusu neleri sakladılar? Açmadıkları ne kart var?

Yargıtay: Balyoz davasında sahte delilleri bugün geçerli kabul etti.
UEFA'nın henüz karara bağlamadığı bireysel cezalar: Hani tutarsız bulmuştuk ya, oysa bir sebebi var.
FIFA: Gülmeyin. Trabzonspor'un aktörü olduğu zemin hazırlama tiyatrosu tüm hızıyla sürüyor, siz meczup diyip gülerken bir tetikçiye. Tahkim kurulu kararları anayasadır demeyin. 2,5 yıldız olan biten ne kadar hukuksal gerçeklere dayandı ki, bu dayanmasın? Minareyi çalan nasıl olsa kılıfını hazırlar.

Bende duyum yok, olmaz, hiç olmadı.
Mum ışığı, satranç ve puzzle ile ilgileniyorum. Yazdıklarımı görüyorum.

Ne mi olur?
Allah bilir.
Ama ben kaygı duyduğum senaryoyu yazıp, gerçekleşmemesi için dua edeceğim.
Sonra pişman olmamak için.

Ne mi olur?
2 Kasım'da Fenerbahçe Kongresi var.
"Bunlar" Aziz Yıldırım'ı istemiyor. Şüphe eden varsa Şirinler Sezon 1, Bölüm 3'ü izlesin.

Başkan henüz adaylığını açıklamadı. Doğru da yapıyor ama muhtemeldir ki aday olacak.
Korkup kaçmayacak.
Aydınlar da adaylığını açıklamadı. "Gerekirse olurum" diyor. Bugün çıkan haberlere göre de, Aziz Yıldırım aday olursa kendisinin de Başkanlığa talip olduğunu söylüyor.
Çelişkiye ve tutuma yorum yapmıyorum.

Peki Aydınlar aday olmak için neden Aziz Yıldırım'ı bekliyor?
Neden kötü yönetildiğini düşündüğü Fenerbahçe'de, hiçbir engeli yokken, başkanlığa göğsünü gere gere talip olmuyor?
Üstelik kongre kararı ile seçim arası 2 aylık sürede kendini ve projelerini Fenerbahçe taraftarı ve kongre üyelerine anlatacak harika bir zamanı vardı. Neden değerlendirmedi? Değerlendirmiyor?

Yoksa onu TFF Başkanı yapıp, 3 Temmuz sonrası gelişecek senaryo ile Fenerbahçe Başkanlığı'nı vaad edenler; son güne kadar bekle, "hükmen galibiyet alacaksın" mı diyorlar?

3 Temmuz Çarkı'nın elinde, yukarıdaki 3 kurşun var.
Aziz Yıldırım ile 2,5 yıldır, İsrail'in Filistin ile uğraştığı gibi uğraşan bu menfaatdarların; Yıldırım'ın güle oynaya başkan seçilmesine ve o koltukta oturmasına mani olmayacağına inanlar, sizlere de Şirinler Sezon 1, Bölüm 6'yı tavsiye ediyorum.

Önde ve çok iyi gittiğimiz bu sezonu bize; Fenerbahçe Başkanlığını da Aziz Yıldırım'a yar etmeyecekler.

3 kurşunları, 2 hedefleri var.
Yani şansları yüksek.

Önce Yıldırım, sonra Aydınlar açıklar.
Eldeki/bekleyen 3 kurşundan uygun olanı sıkılır ve Yıldırım'ın adaylığı düşer.
Aydınlar "şaşkın" bir şekilde tebessüm eder.

Ama buna kongre ve tüzük ne cevap verir bilinmez.

Özetle; kongrede başka bir senaryoya da hazırlıklı olmalı Fenerbahçe'yi düşünenler.
Aziz Yıldırım gerekli önlemleri almalı.
Yargıtay'a güvenmekten vazgeçerek başlayabilir mesela.
Ali Koç, konuşma metnini şimdiden yazmalı.

Ama o gelirse/geldiğinde de bitmeyecek. Yani onunki de ateşten gömlek.

Uzatmayacağım.

Benden söylemesi.
Yanılma arzusuyla.






11 yorum:

  1. peki tek aday giren aydınlar sadece 1 oy alıp(kendine oy atmayı başarabileceğini var sayarak) o koltuğa oturabilir mi :)

    YanıtlaSil
  2. şirinler bölümleri için link var mı pampa?

    YanıtlaSil
  3. İkisi de yarışır. Aziz Yıldırım en fazla oyu alır, MAA'da ikinci olur.
    Aziz Yıldırım'ın başkanlığı düşürülür yerine de ikinci sırada ki MAA geçer mi diyorsunuz.

    Ben bu kurguyu bir yerden hatırlıyorum.

    YanıtlaSil
  4. ikinci olan başkanlığı hak eder biye birşey yok. yargıtayın kararı (dosyada düzeltme isteyerek geri göndermesi) uzatmasının nedeni aziz yıldırımın "başkan olmayacağım" açıklamasının gelmemesinden. aziz yıldırım başkan adayı olursa sizinde yazdığınız gibi yargıtay (şimdilik) duran çarkı döndürmeye başlar. başkan aday olmazsa eğer hükümete yakın biri çat diye aday olacak. maa yı listeye aladabilir hatta.
    yargıtay aziz yıldırım,i.ekişoğlu ve ş.mosturoğlunun cezalarını hafifletebilir fakat onayacak. kesinlikle bir iade düşünmüyorum. bu durum seçime kadar Fenerbahçe'nin alehinde bir ortamla gündemde duracak seçimden sonra dengeleyecekler.
    fifa nın olaya müdahil olması falan çok saçma bize uefa kendi yaptırımını uyguladı, tff de bir yaptırım uyguladı ve karara bağladı! fifa cezaları yetersiz görüp tff ye yaptırım uygulayacaksa eğer uefanın cezasınıda yetersiz bulup uefaya da yaptırım uygulamalı. sonuçta iki özerk kurum kendi disiplin soruşturmasını tamamlayıp kendi kararlarını bağladılar. öyle uefa'nın cezasını beğendik sizinkini beğenmedik alın size ozaman ceza demek eyyamcılıktır..! eyyamcılık demişken aklıma geldi bu davanın bütün ayakları eyyam ve şaibeyle dolu, olmaz demiyorum o halde.
    Fenerle kimse başa çıkamaz..

    YanıtlaSil
  5. bu oyunun senaryosu en basindan beri belli zaten. aynen noavas in dedigi olacak aksi sadece aziz baskanin adayliktan cekilmesiyle olur

    YanıtlaSil
  6. Ne desek, ne yapsak boş. Tüm yazılarınızı okudum o kadar haklısınız ki...

    YanıtlaSil
  7. Fenerbahçe'nin menfaatine olacaksa MAA'yı desteklemeye hazırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hani demişti ya rahmetli olay Aziz Yıldırım değil yiğen, esas hedef Fenerbahçe. Bende Aziz Yıldırım' ı artık her ne kadar başkan olarak görmek istemesem de, gelişen olaylar ve saldırılar onun arkasında olmamıza yol açıyor. Balık hafızası olduğu için de hatırlamıyoruz Aziz Yıldırım'ın geliş zamanını ve ilk yıllarını. O zaman başkan Ali Şen iken yine tüm statlarda Fenerbahçe'ye küfür ediliyordu, federasyonlarla aramız hep kötüydü. Aziz Yıldırım gelirken Fenerbahçe'yi diğer tüm takımlar ile ve tüm kurumlarla barıştıracağım diye gelmiş, daha sonra her türlü GS kurgusu içinde 4 sene boyunca her yerden tokat yemiştik. Bugün gene aynı senaryo oynanıyor. Kukla olmayan kim gelirse gelsin, bir kaç sene aynı barış ortamını yaratmaya çalışacak ama bir süre sonra gerçekleri görmeye başladıkça yeni bir Aziz Yıldırım olacaktır. Bu arada olacak olan Fenerbahçe'ye olacak, zaten bu süreçte son iki senede oldukça geriye düştüğümüz bu yarışta daha da geriye düşeceğimiz düşünüldüğünde bu süreçte değişiklik yapılmadan devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak, kapalı kapılar ardında anlaşmalar yapılıp, bu kurgunun arkasında ki güçlerle uzlaşılacak ve buna göre bir başkan gelecek ise bu da bir çıkış yoludur. Kukla olur ama o zaman Fenerbahçe düzlüğe çıkabilir.

      Sil
  8. Aziz Yildirim Dan Sonraki Fenerbahce Baskanini Kongre Uyeleri Secer onay Makami Buyuk Fenerbahce Taraftaridir bunun Aksini idda edenler Her macin 34,dakikasinda DigiTurkun Sesini Kistiranlar Bakalim 50bin kisilik SSS ne gibi onlemler Alacak...;MAA Cogunluk istemiyor. Olsa bile SSS gelip Mac izleyecek Durus yok Agir tezahuratlar karsisinda Dayanamaz,Onumuzdeki Donemde 3Secim Var Akp bunun icin olsa bile Biraz Geri Adim Atacak Atmassa Buyuk Fenerbahce Taraftari Akp yi Sandiktan Atacak hep birlikte gorecegiz.

    YanıtlaSil
  9. dün polisle ts taraftarlarının el ele kol kola fotoğraflarını herkes gördü.daha savcı tarafından sorgusu alınmamış bir adamın adresini metris cezaevi olarak gösteren polisi de gördü bu millet.samimiyetle inanıyorum ki,en azılı fenerbahçe düşmanları bile fenerbahçe'nin şike yaptığına zerre inanmıyorlar.

    bu işin saracoğlu arazisi yüzünden çıktığını düşünüyordum ama eğere öyle olsaydı,çok daha kıymetli bir arazi üzerinde duran inönü stadını beşiktaşa yar etmezlerdi.eski türkiye'nin avrasyacı asker-sivil-bürokrat ne kadar elemanı ve bir zamanlar tabii muktediri olan kim varsa içeri aldılar.yıldırım'ı da alacaklar ve pasifize edecekler çare yok.

    yerleşik düzen aziz yıldırım'ı istemiyor bu açık.ama açık olmayan bir şey var,aziz yıldırım'ı gönderebilmek için ne kadar ileri gidebileceklerini bilmiyoruz.görüyorsunuz,hangi takım taraftarı oldukları mechul binlerce kişiye trabzon forması ve atkısı giydirip istinye'ye saldılar.avrupa şampiyonu olmuş bayan voleybol takımını havaalanında karşılamaktan başka bir amacı olmayan fenerbahçe taraftarına copla biber gazıyla saldıran polis dün trabzon taraftarıyla hatıra resimleri çektirdi.
    hepsi de kupa istiyor.yani kurgunun mimarı diyor ki,"fazla direnme en sonunda elinden kupanı da alırım."

    ben diyorum ki,bunlar aziz yıldırım'ı eninde sonunda gönderecekler.zaten 2.5 senedir bu kulübün çekmediği çile kalmadı.başkan bir an evvel istifa etsin,yerine de kim geliyorsa gelsin artık.aydınlar gelsin ona da razıyım yeter ki biri gelsin.çünkü bu yıpratma kampanyasının ardı yok önü yok.basın 2.5 senedir fenerbahçe lehine yararına tek bir satır bile yazmadı.benim güzel milletim de basın ne yazarsa ona inanıyor.

    artık bu iş bir çözüme kavuşsun.yeter...

    YanıtlaSil
  10. İnanmayanlar için : http://www.dizi-mag.com/smurfs-1-sezon-3-bolum-izle-dizi.html … ; Şirinler 1.sezon 3.bölüm (Türkçe dublaj)

    YanıtlaSil