Hayır cephesi argümanlarını şu yazıda sıraladı: http://noavas.blogspot.com/2013/02/sow-sol-forvet-oynar-m-hayr-cephesi.html
Sıra evet diyenlerde.
Ancak şuradan başlamak lazım; evet diyen de, hayır diyen de 4-4-2'de birleşiyor.
Yani her iki görüşü savunanın da önceliği 4-4-2.
Bunu özellikle belirtmekte fayda var.
Madde madde gidelim isterseniz:
- Önce bir tekrar; en iyi senaryolarımın formasyonu 4-4-2. Ancak; bu formasyon ile çıkmayacak ve 4-2-3-1 oynayacaksak da, Webo'nun meziyetlerinden yararlanmak adına, sol forvette Sow'u, Caner veya Stoch'a tercih ederim.
- Devam edelim; Sow solda diyoruz hep, ama bildiğin çizgi kanadı oynamıyor hali hazırda. Sol forvet, hücumda Webo'yu ikileyen serbest forvet rolünde daha çok.
- Formasyonumuz 4-2-3-1 olacaksa; Webo da faydalıyken, Sow hem daha diri/etkili hem de daha skorer o bölgede. Eğer takımın ürettiği toplam enerji önemliyse.
- Sow'un kanatta hırpalandığı söyleniyor. Sow'a sorabilsek keşke; stoperlerin arasında mı yoksa bekin önünde serbestken mi daha çok hırpalanıyor? Başka bir açıdan bakıldığında, rakip stoperleri Webo ile yorup arkadan serbest gelen Sow'u etkili kullanma fikri neden ve nasıl bir garabet olarak görünüyor?
- Hayır cephesi de yazmış aslında; bir merkez forvetin sol forvet olarak kullanılması ilk kez Aykut Kocaman döneminde mi yapılmış ki bir garabet olarak görülüyor?
- Sow solda başlıyor ama maç içinde yer yer hem Webo hem de Kuyt ile pozisyon değiştiriyorlar. Ben buna matkap ucu diyorum. Hem skorer hem de önde kuvvetli basan bu üçlüyü en verimli şekilde kullanıyoruz bu şekilde.
- Fazla pozisyona giremediği söyleniyor solda. 3 deplasman oynadık hatırlatırım. Ayrıca Mersin deplasmanında 2, Trabzon deplasmanında 1 % 100 pozisyon hazırlandı Sow'a, Webo ile.
- Sow önde kaldığında sol bek yalnız kalıyor demiş Hayır Cephesi. Dublaj denen birşey var arkadaş. Emre ya da bir başkası orada kademeyi almak zorunda zaten. Oyunun kuralında bu var.
- Bahsekonu sorunun cevabını en iyi futbolcuların yüz ifadeleri verir aslında. Orada oynamaktan mutlularsa, faydalı olacakları anlamına da gelir bu bir yerde. Sow mutlu mu? Mutlu görünüyor.
- 12 maç, 12 final kaldı. Takım sezon başı oyun aklını kaybetti, tahmin edildiği gibi saha organizasyonu henüz istenilen seviyeye gelmedi. Ki Hakan Şükür ve Hagi sonrası Galatasaray da bunları yaşadı, normaldir. Bu durumda bu 12 finale skor odaklı bakmak daha mantıklı. Gerekirse ışık vermesin takım ama bu 12 maçı kazansın mesela. Bu perspektifte; pozisyon oyunu dediğimiz ve yer yer kaos ile patlamalar yarattığımız oyun mantıksız değil skor açısından, SoWeboKuyt ve arkalarında 3 saf orta saha ile.
- Mevcut ideal 11, maç içinde farklı oyunları oynama esnekliğine de veriyor. 4-5-1'i de, 4-3-3'ü de, 4-4-2'yi de bu 11 ile oynayabiliyoruz. Ben burada Aykut Hoca'nın söylenin aksine katı değil, esnek olduğu düşüncesindeyim.
- "Hücum eşit değildir forvet sayısı" ve "Savunma eşit değildir defansif oyuncu sayısı" tezleri bir kez daha vücut buldu. Bildiğin 3 forvet çıktığımız son 3 maçta gol yemedik.
- Dün maç öncesi Fenerbahçe'nin maça 3 forvetle çıkması fazla cesur bulundu mesela. Aykut Hoca korkaktı ya?
- Bir Daum hayranı olarak; solda Tuncay, sağda Serhat ve merkezde PvH ile şampiyon olmuş Fenerbahçe'nin; ne kadar benzerlikleri ve ayrılıkları olsa da, benzer bir şablon ile yine başarabileceğini düşünüyorum. Ama 4-4-2'de ısrarcıyım;)
Bir özet.
Formasyonların, mevkilerin gerçekten pek de önemli olmadığı bir dönem yaşıyoruz.
12 maçlık bir final.
Bugün Sevgili Alpaslan Akkuş demiş ya;
hala.. 4-3-3, 3-4-3, 4-4-2 falan.. solda o sağda bu filan... düzgün koşup birbirine yakın oyna, arkadaşının arkasını kolla 3 atıyosun.. bu kadar..
Biz futbol meraklıları yazaduralım da.
İşte eyle.
Aciklamali anlatimlarin icin tesekkurler Yazilarin devamini bekliyorum. http://www.guncelyazar.net
YanıtlaSilSaygilar