17 Nisan 2013 Çarşamba

ANKET: Sizce; Fenerbahçe, stad ismine sponsor almalı mı?


Şu yazıyı okuduktan sonra: http://noavas.blogspot.com/2013/04/papazn-cayrnda-sakl-hazine.html


ANKET SONUCU: 2087 oy




39 yorum:

  1. almalı ama bunu ekonomik yönden faydaları için söylemiyorum. global bilinirlik için global düzeyde iyi bir sponsor gereklidir.

    YanıtlaSil
  2. stadin ismi Lefter ya da Aykut Kocaman olsa hayir derdim ama yoksa bu Sukru Saracoglu isminden baska turlu kurtulamayacagiz.

    YanıtlaSil
  3. Fenerbahçe sirketleştikçe, halktan kopuyor. Taraftar, müşteri haline geliyor. Sonuna kadar, inadına almamalı. Umarım yakında şu modern kulüpten kurtulup, halkın umudu haline geliriz.

    YanıtlaSil
  4. Allah aşkına yapmayın.. Nou Camp, Santiago Bernabeu isim değiştirebilir mi sizce? Galatasaray Ali Samiyen ismini Türk Telekom yaptı diye herkes t..şak geçmedi mi? Ali Samiyen ismi anılıyor mu şuan? hayır! bence çok gereksiz. Barcelona yıllardır formasına reklam almayan kulüptü. Formalarının önüne reklam alıcak kadar kötü durumda değillerdi ve almadılar yıllardır. Qatar'dan inanılmaz derecedeki teklifine kadar. ya teklif inanılmaz olucak yada tenezzül bile edilmeyecek. ben ki forma arkasına bile reklam alınmasına karşı olan biriyim, stadımızın isminin reklam ugruna degısıtırılmasınden rahatsız olurum. bence her fenerli de olmalı.

    YanıtlaSil
  5. Dünya futboluna etki etmek için yapılması gerekenlerden biri. Futbolun romantizmini ve gerçeklerini iyi ayırt etmek gerekiyor.

    YanıtlaSil
  6. Formada reklam oluyorsa, stad ismine de sponsor alınabilir. Fakat öyle sıradan bir kurumla değil dünya markası bir isimle bu yapılmalı.

    YanıtlaSil
  7. 3 Temmuz öncesi deseler kesinlikle hayır derdim ama bence çok çok iyi teklif gelirse nden olmasın?

    YanıtlaSil
  8. değil stad ismine reklam, formada oyuncu ismi bile yer almamalı! o forma oyuncunun değil, fenerbahçenin forması.

    YanıtlaSil
  9. Saygın bir dünya markası ile olabilir onun dışında ben stadımızın isminin sadece FENERBAHÇE STADI olmasını istiyorum

    YanıtlaSil
  10. Dünya çapında bir şirketten, çok iyi bir para gelirse ve değerlerini sahip çıkarak; asıl isminin yanına eklenecek bir sponsora kimse hayır demez bence.

    YanıtlaSil
  11. Aman kombinelere felan zam gelmis taraftari soyuyorlar diyenlerle stadin ismi degismesin diyenler ayni insanlar.

    YanıtlaSil
  12. Yıllık 20 Milyon Euro'dan 10 Yıllık verilebilir. Global bir marka olmalı, mesela ''THY FENERBAHÇE STADIUM''

    YanıtlaSil
  13. Değeri verildikten sonra stadın ismi değiştirebilir. barcelona yıllarca direndikten snr göğüs reklamı almadı mı? Ayrıca Veltins-Arena, Mercedes-Benz Arena, Emirates Stadyumu gibi onlarca örnek verebiliriz. türkiyede şuanki şartlarda zaten gelirlerini ne kadar daha artırabilirsin.

    YanıtlaSil
  14. Evet ama şartlı evet! Diğer kılkuyrukları üstüste koyup x2 yaparak bir sponsor geliri...

    YanıtlaSil
  15. iyi bir para ve iyi bir markayla uzun dönemli anlaşmayla olabilir isimden ne bir kulüp batar neden şerefi zedelenir fb nin şuanki başarısı stadın isminden değil iyi futbolculardan iyi futbolcu için para lazım

    YanıtlaSil
  16. Modern kulüp olmazsa batar. Vergi verecek ve bu kadar branşı "halkın takımı" kafasıyla yönetemez. Taraftar bunu anlamak zorunda. Bir de halkın umudu meselesi bana çok saçma geliyor. Para olmazsa nasıl oyuncu alacaksın ve bu kadar branşı idare edeceksin? Başkan ve yöneticiler herşeyi cebinden versin istiyoruz ben dahil ama mantıklı düşünmemiz lazım biraz.

    YanıtlaSil
  17. Bazı arkadaşlar Santiago Barnebau'dan falan bahsetmiş...yapmayın arkadaşlar verilecek örnek mi onlar hem noavas bir başka yazısında onların neden almaya ihtiyaç duymadığını da anlatmış.Mali olarak Türkiye'nin en hızlı büyüyen kulubüyüz ve bunu daha da hızlı yapmamız gerekiyor ki Avrupa'da kalıcı olunsun.Kesinlikle alınmalı.Hem bu tür haberlere duygusallık yapıp alınmasın diyorsunuz sonra "yıldız transfer" diye tutturuyorsunuz.

    YanıtlaSil
  18. Bence stadın adı "Aziz Yıldırım Arena" olsun ki, şerefsiz yazılı ve görsel medya dilinden düşürmemiş olur başkanın adını...

    YanıtlaSil
  19. şükrü saraçoğlu isminden kurtulmak lazım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum.

      Sil
    2. biz barcelona yada madrid gibi gelir sahibi değiliz.önümüzdeki dönemde yabancı sayısıda az olacağından daha kaliteli yabancılara ihtiyacımız olacak ve yerli pazarıda haddini aşacaktır.Aykut Hoca'yla devam edersek fazla transfer yapmayız ama bu kısıtlamalar nedeniyle aynı paraları harcamak zorunda kalabiliriz.avrupada sürekli son 8/4'e kalmak,Türkiye de sürekli şampiyon olmak/oynamak ve sürekli daha büyüklerle başabaş mücadele edebilmek için ekonomik güce ihtiyacımız var.Şükrü Saraçoğlu ismi diğer efsanelerimiz gibi başka şekilde yerini alabilir.bu büyük gelirden,belkide ileride daha fazlasından mahrum kalmamak için bu reklamı almalıyız.bunun Fenerbahçe'yi daha az/fazla sevmekle bir ilgisi yok,karıştırmayalım.

      Sil
  20. Şuradaki hastalıklı başarı odaklı yapı tamamen Aziz Yıldırım'ın yarattığı bir kitledir. İğreniyorum Fenerbahçe'yi UEFA Kupası için, Galatasaray'ı yendiği için sevenlere. "Modern futbolda sponsor şart. Halkın takımı mantığıyla yönetilemez bir kulüp." diyenler şunu bilmiyor ki, bu kulüp Glasgow Rangers'ın durumuna düşüp, ertesi sezon Emrespor ile maç yapacak konuma gelse biz yine Isparta'lara gideceğiz pazar akşamları. Biz yine gırtlaklarımızı tribünde bırakacağız, siz ise orada olmayacaksınız. Siz Gökhan Gönül'ü, Volkan Demirel'i, yeni çıkan forma dizaynını seviyorsunuz. Ülker Arena'da mısır yerken, Bo McCalebb'i izlemeyi seviyorsunuz. Biz mi ? Sadece çubuklu için orada olacağız. Pavel Nedved ne güzel de demiş "Bir takım küme düşerse futbolcular gider, adamlar kalır." diye. Futbolcular yerine, taraftarı; küme düşme durumu yerine de başarısız bir sezonu yerleştirirsek bu da adamları ortaya çıkaracaktır. Fakirin şu hayatta sövmediği tek şey olmak, Uefa kupasından daha fazla kimliğidir Fenerbahçe'nin. Siz, 3 Temmuz "direnişçileri" olarak 2 yıldır kulüple ilgilenen kitle bilemezsiniz belki. Ama öyledir. "Halkın takımı" ünvanını reddedip inadına başarı diyenler benim renktaşım olamaz. Allah Fenerbahçe sevdası versin kalplerinize. Hani, kalıcı olanından.

    YanıtlaSil
  21. Sponsor değil de başında T.C. yazsa güzel olur.

    YanıtlaSil
  22. alınacak ücrete bağlı ve uzun bir isim olmamalı. örnek alianz arena gibi. ücret hesabı ise basit. gs+bjk+trb+bursa'nın toplam stad ismi bedeli ne ise.. yani en az onların toplamı kadar bir bedel.

    YanıtlaSil
  23. bunu tartismaya acmak hem efsane baskanimiz Sükrü Saracoglu'na hemde bu ismi bize layik gören büyük baskanimiz Aziz Yildirim'a cok ama cok büyük hakaretttir. LÜTFEN yapmayin

    YanıtlaSil
  24. kesinlikle almalı. tribünlerin tamamı da değişik sponsor isimleriyle pazarlanabilir. modern ve endüstriyel futbolda ekonomik gelirlerin farkıyla kulüpler diğerlerinden sıyrılıyor. 3 temmuz ve cezalı maçlar, yanlış transferler yüzünden çok büyük ekonomik kayba uğradık yeterince. iyi bir pazarlama ile paraso bol bir sponsor bulunabilir. başkan inadı bırakmalı bence bu konuda. lütfen bu anketi yönetime ulaştırın.

    YanıtlaSil
  25. Global piyasada isminizi duyurabilmeniz için artık sağlam bir sponsor şart saraçoğlu isminini bir tesisimize vererek de yaşatılabilrz ayrıca unutulmamalıdır ki stad ismine alınan sponsorluklar ciddi bir ekonomik kazançda sağlıyor kesinlikle desteklenmeli

    YanıtlaSil
  26. Kesin bir şekilde alınmamalı diye düşünüyorum hem marka ve maddi yönden iyi olabilir ama bu türk durumlar istisna olmalı.Ben Türkiyede "arena" denmesini bile hoş bulmuyorum bide marka isimli stad hiç özel ve anlamlı değil.

    YanıtlaSil
  27. Komik isimler (Nürnbergin bir ara Easy Credit di) olmamak sartiyla neden olmasin. Barcelona bile formaya reklama basladi. Bu vahsi kapitalist futbol endüstrisinde kacinilmaz son.

    YanıtlaSil
  28. Her şey para değildir 3 kuruş verecekler diye stadın ismini mi değiştireceğiz? Hayal kurmayalım beyler öyle dünya çapında bir marka gelecekte bir çuval para verecek falan çok inandırıcı gelmiyor. Transferlerde akıllı davransak statta olay çıkartıp kulübe ceza yedirtmesek vs senelik rahat 30 40 mio € kar ederiz zaten.

    bu işin sonu yok bugün stadın ismi değişir yarın takımın isminin yanına reklam alırsın (Fenerbahçe Grundig gibi) sonra takımın ismini değişmesini tartışılır belki o bile değişebilir..

    YanıtlaSil
  29. Tabiki hayır, bahsi bile mümkün olmamalı bence.

    YanıtlaSil
  30. Dünya çapında tanınan, Fenerbahçemzinde marka değerine katkıda bulunacak ve stada getireceği yeniliklerle katma değer sağlayacak bir sponsorla olacaksa olabilir. Sadece yıllık belli bir ücrete karşılık tabela değişikliği olmasına gerek yok.. Mesela bir teknoloji şirketiyse stadı teknolojik olarak çok ileri düzeyde donatarak dünyada bu konuda ilk olabilir. Sigorta şirketiyse maç bileti alanlar maç süresince sigortalı olabilir. Üzerinde düşünülürse çok iyi ve ses getiren uygulamalar çıkar.

    YanıtlaSil
  31. Aslında böyle bir şeye çok sıcak bakmamama rağmen Kulübün Ekonomik olarak rahatlaması ve forma,bilet fiyatlarının makul rakamlara gelmesi için şart gibi

    YanıtlaSil
  32. 250 milyondan bahsediyorsak duygular teferruattır... Madem ki futbol bir endüstri haline geldi ve madem ki önerilen miktar bu kadar yüksek; bir dakika bile düşünülmemelidir...

    YanıtlaSil
  33. Şükrü Saraçoğlu isminden neden kurtulmalıyız onu açıklayabilir misinz beyler?

    YanıtlaSil
  34. Sponsor alacağız da ne olacak, Ülker Arena olacak, biz burda cemaate saydiracagiz, orda o isim duracak, olmaz, olmamalı...

    YanıtlaSil
  35. eğer çok iyi bir sponsor çok iyi şartlarda bir teklif sunarsa kesinlikle düşünülmeli ben sevilir veya sevilmez şahıs isimli stada hep karşıyım en güzel isim şu olur "(sponsor adı) fenerbahçe arena"

    YanıtlaSil
  36. Stada reklam almanın altında sadece maddi kaygılar varsa ben Karşıyım. Söyleyeceklerimden ötürü beni Başkanın karşıtı sanmayın;
    Eğer ki maddi sorunlar varsa ve stada reklam alacağınıza incelikle rakiplerin diğer yaptıklarını yapın. Bir kenara bırakın artık ülke menfaatlerini, zaten bu memlekete sporcu yetiştirerek yeterince ulke menfaatlerini yerine getirmiş oluyorsunuz.
    Peki ne yapıyor rakipler;
    -Stadı'nı TOKİ'ye yaptırıyor,
    -Vergi borclarnı Maliye Bakanlığı ile hallediyor, ödemiyor,
    -Kombine paralarinı dernek bagiş makbuzu ile kesip burada da vergi ödemiyor,
    -Cep harçlığını da Küçük Yatırımcıdan karşılıyor.

    YanıtlaSil
  37. Fark etmez. Ben hala Fenerbahçe Stadı diyorum.

    YanıtlaSil