21 Nisan 2013 Pazar

Borussia Dortmund'un "hücreleri"

İspanyol spor gazetesi MARCA Şampiyonlar Ligi yarıfinalinde Real Madrid ile eşleşen Borussia Dortmund'un  evi, Westfalenstadion stadyumunu daha yakından tanımak için stad gezisine çıktı. Gerçi grup aşamasında da 1 kez karşı karşıya gelmişlerdi ama bu kez yarıfinal olunca daha çok ilgilerini çekmiş anlaşılan... Stadda karşılaştıkları şey ise hayli ilginç... 


Marca'dan; Burada, stadtan hemen 15 metre uzaklıkta, içerisinde 2 hapishane hücresi olan küçük bir karakol var. Onlardan biri Dortmund (sağdaki), diğeriyse rakip taraftarlar için kurulmuş. İtiş kakışı önlemek için 2 tane hücre getirildiğini söyleyen stad rehberi her bir hücrede yaklaşık 130'a kadar sarhoş ve kavgaya karışan taraftarları "misafir" edebiliyorlar. Bu hücrelerin bir diğer özelliği ise ses geçirmez olmaları. Maç esnasında stada 15 metre uzaklıktakı hücrede oturup o an stadda olan biteni duyamamak taraftar için en büyük ceza olur herhalde.

Mourinho'nun meşhur "kelepçe haraketi" yakın zamanda yeni bir anlam kazanacak...



4 yorum:

  1. bu hareketin bi çeşit küfür olduğu söylentileri duydum çok tam olarak anlamı nedir?

    YanıtlaSil
  2. Chun, o hareket küfür değil.

    Mourinho kelepçe hareketini, Inter'in başında iken 0-0 biten Sampdoria maçında iki oyuncusu kırmızı kart gördükten sonra yapmıştır. Daha önce Juventus'un maçında, Burak Yılmaz'ın Beşiktaş maçındaki penaltısı gibi ceza sahası dışındaki harekete penaltı verilmiş olmasını da hatırlatayım. Sanırım şimdi daha net anlaşılmıştır.

    İtalyanlar Türkler'e bir çok açıdan çok benziyor. Liglerinde olanlar da, Juventus'a atılan şike çamuru da neredeyse bire bir bizimle aynı. Bu hareketin aynısını Aykut Hoca da yapabilirdi, tam da otururdu. Ama Aykut Hoca genelde sıkıntılarını içine atan ve insanların ne düşündüğüne ve söylediğine daha çok kıymet veren bir insan.

    YanıtlaSil
  3. bilgilendirme için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. Ben de stat gezisi yapmıştım Westfalen'de, soyunma odalarından sonra götürdükleri ilk yer bu hücreler. sanki marifetmiş gibi...
    Bu arada hücreler stadın dışında değil, kale arkası tribünün altında bulunuyordu ben gittiğimde

    YanıtlaSil