12 Aralık 2012 Çarşamba

MHK | Merkez Hakem Kurgusu: Halis Özkahya




Gelin size Galatasaray'ın medya ve TFF kurullarıyla nasıl origami yaptığını ve buna rağmen kamuoyunu Fenerbahçe aleyhine nasıl dizayn ettiğini binlerce örnek arasından en taze olanı ile anlatalım.


1-) Önce; Spor Medyası'nın yeni istihbaratcısı, TFF Başkanı'nın gazetesinde spor müdürü olan İbrahim Seten dün akşam [11 Aralık Salı] bir tweet atar.




2) Sonra; Spor Medyası'nın Bentderesi/Karaköy'ü, TFF Başkanı'nın bir diğer gazetesi/yayın organı olan ve hergün yüzbinlerce tık alan Milliyetcomtr Galatasaray'ın bu endişesini(!) manşete taşır.



3) Ardından ne tesadüftür ki Halis Özkahya derbi hakemi olarak atanır.

4) İbrahim Seten yine ortaya çıkar ve Galatasaray yönetiminin -kendisi gibi- Halis Özkahya'dan dün haberdar olduğunu fısıldar. Bu arkada dönen dolapların da itirafıdır aynı zamanda. Kurgunun ifşaasıdır.



5) Milliyetcomtr durmaz, ters manyele devam eder.


6) Milliyetcomtr'den yayılan zehir, dört yana saçılır ve kamuoyu ile Halis Özkahya artık hazırdır.


***

Gelin biz size; yukarıda yaşananların perde arkasını anlatalım.

  1. Galatasaray; aşağıda Halis Özkahya raporunda da görüleceği gibi, derbiye Halis Özkahya'yı istemektedir. Bunun için MHK'ye baskı yapmıştır, istediğini almıştır ama yetmez. Spor medyasının mikserlerine haber salınıp, yaygara koparılmalıdır ki, Özkahya pazar akşamı Galatasaray lehine tesir altında kalsın.
  2. LiseliMedya; Galatasaray'ın artık bir lise klasiği olan ters manyel ile hakemi yanına çekme girişimine çanak tutar.
  3. Hakem tayin edilmiştir, Galatasaray hedefi 12'den vurmuştur: Halis Özkahya; Çakır ve Aydınus'tan sonra kurgunun yeni prensidir.
  4. İbrahim Seten bilerek/bilmeden Galatasaray'ın ipliğini pazara sermiştir. Galatasaray Özkahya'nın tayin edileceğini bilmektedir ve kamuoyunu Galatasaray lehine dizayn etmeye çalışmaktadır.
  5. LiseliMedya zehir saçmaya devam eder. Galatasaray'ın korktuğu başına gelmişmiş. Sorarım size; bu ve bunun gibi yayın organları varken, Galatasaray'ın resmi site ya da PR ajansına ihtiyacı var mıdır?
  6. Milliyetcomtr'yi ve ardından gelenleri/gelecekleri okuyan yüzbinler sanar ki Galatasaray'ın istemediği ve güvenmediği bir hakem tayin oldu. Ama gerçek öyle mi? 
***

Gelin Halis Özkahya'nın CV'sini açalım bir de; birinin canı yanmış mı, ya da kimin sırtı sıvazlanmış, gösterelim gerçekleri şimdi:


  • Halis Özkahya'yı 2006 yılında İzmir'de oynanan Ankaragücü-Fenerbahçe maçındaki skandal kararlarıyla tanıdı Fenerbahçe ve Türkiye.
  • Bugün Fenerbahçe kadrosunda yer alan kaleci Serkan Kırıntılı, Alex'i düşürür. Serkan'ın elleri "Ben ne yaptım" der gibi başını tutarken, Halis Özkahya yerdeki Alex'in tepesinde dikilir, "Kalk kalk!" der. Yetmez, Alex'e sarı kartı da verir, kendini yere attığı için.
  • Halis Özkahya; 13'ü kupa olmak üzere, 116 maç yönetmiş şu ana kadar.
  • Ev sahibinin galibiyet oranı % 39,7, deplasman takımının galibiyet oranı % 28,4 ve beraberlik % 31,9.
  • 3 derbi yönetmiş Özkahya. Trabzonspor-Beşiktaş maçı berabere bitmiş. Trabzonspor, Galatasaray'ı evinde oynadığı maçta yener. Ve  Fenerbahçe; yine Kadıköy'de oynadığı Süper Final maçını 2-1 kazanmış.
  • Galatasaray'ın evinde oynadığı 3 maçı yönetmiş Özkahya ve Galatasaray bu 3 maçı da kazanmış. % 100.
  • Fenerbahçe'nin deplasman maçlarında ise 9'da sadece 4 galibiyet alabilmiş sarı lacivertliler. % 44.
  • Galatasaray; kurgunun ayyuka çıktığı son 2 sezonda 4 maça çıkmış Özkahya ile ve bu maçların 3'ünü kazanmış. % 75.
  • Fenerbahçe ile son 2 sezonda 7 maçtan 2'sinde puan kaybetmiş Özkahya ile.
  • Gelelim gözden kaçan çok önemli bir yere, Özkahya'nın yardımcılarına: Ekrem Kan ve Volkan Narinç.
  • Ekrem Kan; son 2 sezonda Galatasaray'ın 8 maçında görev almış ve 8 maçta 6 galibiyet almış sarı kırmızılılar. Volkan Narinç'te ise 7'ye 4'lük bir galibiyet sayısı/oranı var Galatasaray'ın.
  • Fenerbahçe maçlarında ise fazla görev almamış bu ikili. Ancak Ekrem Kan ile 2, Volkan Narinç ile 1 maçta puan kaybı yaşamış sarı lacivertliler.
  • Ayrıca Halis Özkahya'nın Fenerbahçeli futbolculara hitap şekli ve davranışlarıyla sarı lacivertli oyunculardan ciddi tepkiler aldığı hala hafızalarımızda. Notlarımızdaki Fenerbahçe aleyhine, Galatasaray lehine kararlarını da ilk fırsatta bu yazıya ekleyeceğiz.

***

Vesselam; pazar günü işi zor Halis Özkahya'nın.

Çünkü;

Kapalı kapılar ardında Özkahya'nın tayin edilmesini isteyen ve bunu başaran Galatasaray; yetmezmiş gibi kamuoyuna Galatasaray aleyhinde gösterdi Özkahya'yı LiseliMedya aracılığıyla.

Özkahya'dan tedirgin/şikayetçi olan Fenerbahçe'dir ama yaygarayı Galatasaray kopartır her zamanki şımarıklığıyla.

Lise stratejileri: "Ne kadar lehine olurlarsa olsunlar; medya, TFF kurulları ve hakemlerin sırtından sopayı eksik etme!"

Yukarıda perde arkası.
Onlarca yılın aynası.

***

Ama neydi o meşhur laf, Fenerbahçe için imal edilmiş?

"Hakemi de yeneceksin!"

Peki.


Not: İstatistikler için @Barisgrckr ve @Fenerbahce_02'ye teşekkürlerimle.


21 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bu örneği ananın amına sok Burak, eğer böyle örnekler verecekse N-senin götüne sığar, nede tüm cinconluların... amk çocukları sizi...

    YanıtlaSil
  3. https://twitter.com/Bill_Shankly_/status/278901043289530369

    YanıtlaSil
  4. GS da haliside tatos Liselileri de s...... R atarz

    YanıtlaSil
  5. garip bir durum. bu tarz şeyler pek hoş değil.

    YanıtlaSil
  6. Fransız mantalite si bütün başarılar benim olsun.zafere giden her yol mubahtir.hedef saptırmayla algida secicilik işi bunlarınalayinda var.belki bütün bu yazılanlar hikaye belkide biz görmek istediğimiz tarafa bakıyoruz.o yüzden sorulmasi gereken soru şu.ya doğru düşünüyorsak!!!!!!

    YanıtlaSil
  7. BOŞUNA DEMEDİK HALİS MUHLİS OROSPU ÇOCUĞU DİYE

    YanıtlaSil
  8. Yazıklar olsun böyle medya olmaz olsun

    YanıtlaSil
  9. arkadaş almayacaksın bu tür gazeteleri olur biter.

    YanıtlaSil
  10. Halis Özkahya cidden kötü bir hakem, GS de durumdan vazife çıkarıyor ama çıkarsın sahaya yürekten oynar kazanırsın bu kadar tatavaya gerek yok...

    YanıtlaSil
  11. Geçen Seneki Mersin İdman Yurdu - FB maçından bahsetmeden, Fenerin ve GSnin Halis Özkahya ile galibiyet yüzdelerini vermeden. Lehine kullanacağın istatistikleri cımbızla çekerek yazılmış saçma bir yazı olmuş..

    YanıtlaSil
  12. kafanız mı güzel lan sizin ? triplere bak,hakemide yenecekmiş.fenerli triplerine hayranım ya,bu kafayı nasıl yaptınız merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  13. hakemler üzerinden futbol konuşmamalı..
    http://zoomlabakalim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  14. görevini yaptı sanırım, hakikaten kart konusuna dikkat etmek lazımmış

    YanıtlaSil
  15. Bence bu sene ve önümüzdeki 3 sene daha FAzla şampiyon olacaktır. Çünkü 3.temmuzdan sonra bu kurgulandi. Fenerbahçe dahil diğer takımlar boşuna uğraşıyorlar.

    YanıtlaSil
  16. Ulan komplocular çok komiksiniz pea walla şeytanın aklına gelmez devam edin siz bekirw tebrikler gzel attı

    YanıtlaSil
  17. geçen sene Eskişehir'de Caner'i atan kara gömlekli...

    YanıtlaSil
  18. ulan senelerdir bağırıyoruz cimbomun arkasında devlet var cemaat var diye bize saçmalama diyolar fakat işin gerçeğini bilmiyorlar ... Öyleyse bağırıyoruz bir kez daha - FETULLAHIN PİÇLERİ YILDIRAMAZ BİZLERİ !!!!!!!

    YanıtlaSil
  19. Aslında bu hakem kadıköye gelecekti Fenerbahçenin sahasını kapamak için dikkatli seyredenler bilir kimse bizimle oyun oynamasın ama olmadı Fırat AYDINUSUN'un ipliği serilince bu maçta yaktı

    YanıtlaSil
  20. 13 senedirmi halis yönetiyo la :)

    YanıtlaSil