6 Mayıs 2013 Pazartesi

Oyunun kuralı


Lig sona erip şampiyon kupayı kaldırdığında;

Galip, nam-ı diğer ""Balkon Konuşması" ile ihtirasını pamuklara sarıyor.
Mağlup, doğruları yanlışları bir kenara bırakıp, kelle istiyor.

Sezon boyu saha dışında yaşananlar ise bir anda unutuluyor.

Hakem atamaları,
Hakem kararları,
MHK Başkanı'nın demeçleri,
PFDK cezaları,
Tahkim kararları,
TFF ziyaretleri,
Sunset yemekleri,
Medya propagandası,
"Sert" açıklamalar,
Kör dövüşü,
Vs.

Tümüne futbol siyaseti diyelim.

Bakın, dün Galatasaray şampiyon oldu, yukarıdakileri konuşan var mı?
"Engelleniyoruz" adında kampanya başlatan Galatasaray ne diyor şimdi?
Balkon konuşması.
Hepimiz kardeşiz, di mi?

Türkiye'de; futbol da diğer tüm alanlara benziyor.
İstediğini alana kadar ne gerekiyorsa yapacaksın.
Hemen ardından melaike olabilirsin.

Fenerbahçe'nin bu sezon saha içinde sınıfta kaldığı maçlar var.
Muhasebesi yapılır.
Ama asıl sınıfta kalınan nokta saha dışı.
Fubol siyaseti.
Oyunun kuralı.

Rakibin saha dışında ne "oyunlar" oynadığı ortada.
Futbol oyununun Türkiye versiyonu böyle ama,
Sen de oyna!

Fenerbahçe darbe ile mağdur edildi.
Eli kolu bağlı olduğu dönemde bu mağduriyet açıklanabilirdi.

Ama Fenerbahçe'nin genlerinde mazlum ve mağdur olmak yok.
Herkesin şahit olduğu yaşananlar, mağduriyeti ve bunu ifade etmeyi bir alışkanlık haline getirmemeli.

Fenerbahçe Türkiye'nin en büyük Spor Kulübü'dür.
Hiçbir şey bu gerçeği değiştiremez.
Biz bakış açımızı değiştirmediğimiz sürece.

Fenerbahçe camiası,
Yönetimi,
Hocası,
Futbolcuları,
Taraftarı,

Gücünün farkına varmalı ve oyunu kuralına göre oynamalı artık.

Ama önce umut ışığı.
Sorumluları yakmalı.


7 yorum:

  1. Saha dışındaki etkisizliğin ve güç kaybının nedeni NET olarak Yargıtay bunu az çok hepimiz biliyoruz. Belkide bilerek bekletiliyor dosya, Aziz Yıldırım öyle bir duruma getirildi ki uzatılan mikrofondan bile korkar durumda. Belki de birileri ortalıkta görünme dedi.

    YanıtlaSil
  2. Yargıtay kararı açıklanana kadar şampiyon olabileceğimizi düşünmüyorum. Çünkü Türkiye'deki futbol ortamına göre çok pasif ve yumuşak bir yönetimimiz var. Tek yaptığımız haklarımızın takipçisi olmak yönündeki laf kalabalığı. Beşiktaş ise ekonomik olarak prangalanmış durumda.Fransızların önü böylelikle oldukça açılmış oldu. İlahi adalet dediğimiz olay -tabi varsa- gerçekleşene kadar ise atı alan üsküdarı çoktan geçmiş olacak...

    YanıtlaSil
  3. yargıtay kararı açıklanacak diye şampiyon olamıyorsak. aziz yıldırım bıraksın. aziz yıldırımspor muyuz fenerbahçe mi? tamam bir haksızlık yapıldı mücadalesini verdik. ama başkan içeri girecek diye bunun cezasını fenerbahçe çekecekse başkanın bırakması en doğrusu. uzatılan mikrofonlardan korkulacak duruma geldiysen o koltukta oturmayacaksın. 15 senede 8. gs şampiyonluğu. demek ki beceremiyorsun bu işi.

    YanıtlaSil
  4. kim yakacak o ışığı !!??

    YanıtlaSil
  5. Yazdıklarınızın hepsi doğru; Fenerbahçemiz üzerine 2,5 yıldır inanılmaz oyunlar oynanıyor... Bir grup (kim ve kimler olduğu herkesçe malum), "Fenerbahçe'yi ele geçirme-Aziz Yıldırım'ı bitirme" adına inanılmaz bir ortam yaratmış durumda. Bu ortamdan herkes kendine bir rol çıkarmış... Yargı, TFF MHK ve derin futbolun içindeki tüm illegal kişiler/yapılar... Elbette bu yapı Fenerbahçe'ye zarar veriyor ve içten-dıştan / sahada-masada kulübümüzün hakları gasp ediliyor... Kulüp yönetimi, kongre üyeleri, taraftar topyekün bu yapıyla mücadele etmeli... Ancak şartlar ne olursa olsun, ele geçirilmiş ve fırsatlardan her ortamda lehine yararlanmayı bilen bir Galatasaray gibi şampiyon olmaktansa, 10 yıl daha 2. olalım!!! Böyle şişirilmiş başarı ve şaibeli şampiyonluklara Fenerbahçe'mizin ihtiyacı yok... Aziz Başkan'a ve Aykut Hocamıza bilinçli/bilinçsiz muhalefet eden tüm Fenerbahçelilere bir hatırlatma yapmakta yarar var. Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali'nde Zico'lu Fenerbahçemizin olağanüstü performansıyla oynadığı Chelsea maçlarını yeniden seyretmekte yarar var. Chelsea'yi 2-1 yendik ve 2-0 lık deplasman skoruyla elenmiştik. 2 maçta da chelsea'nin oynadığı ve rakibine rahat top yapma alanı bırakmayan futbol(ki Chelsea'nın o günkü futbolu bugünden de ilerdedir), bugün Aykut Hoca'nın da oynatmaya çalıştığı futbolun oturmuş halidir... Bunu görmek, göremeyenlere de doğru anlatmak lazım... Gurur duymalıyız; Fenerbahçemiz, Aziz Başkan ve Aykut Hoca yönetiminde kısa vadeli başarılarla kongre hesapları yapılan bir spor kulübü olmaktan kurtulmuştur... Egemen Gürbüz (Twitter)

    YanıtlaSil
  6. Hayır efendim, saha içi.

    Sen önce top oyna. 58 puanla istediğin kadar siyaset yap hiçbir şey olmaz.

    Geçen sene normal sezonda 9, bu sezon şu an için 10 puan fark yemişsin. Son 6 derbinin sadece 1'ini, o da ezildiğimiz maçta mucize eseri gelmiş. Kadıköy'de 3 senedir 6S galibiyeti yok. Bu sene belki o namağlupluk serisi de gidecek şu İBB maçındaki vurdumduymazlıkla.

    Bırakın bu işgüzar yorumlarıu

    25 yıldır Fenerbahçe izlerim, çatır çatır top oynayıp da şampiyon kapatılmayan tek sezon 2005-06'dır.

    O sezon dışındakilere de böyle hesap güdülmez.

    YanıtlaSil
  7. noavas tüm şampiyonlukların kayda geçmesi ve resmi 27 şampiyonluğumuzun artık konuşulmaya başlanması gerekmiyor mu? en büyük devrim bu olmayacakmıdır? beşiktaş da mağdur bu durumdan sadece galatasaryı bize rakip yapmak adına 1959 dan beri daha neler yapmadılar? bu konuyu gündeme taşımak lazım diye düşünüyorum. bu konuda bir yazı bekliyorum

    YanıtlaSil