21 Mayıs 2013 Salı

Bir sonraki Premier Ligin neden çok daha iyi olacağının nedenleri

Premier Lig 2012/13 sezonu bitti ve açık konuşmak gerekirse futbol adına hiç iyi bir sezon olmadı. 2011/12 sezonunda son saniyeye kadar kovalanan şampiyonluk bu kez Manchester United'ın 20. şampiyonluğu kazanmak ve geçen sezon yaşanan hezimeti unutmak için sergilediği performans ve ligin zirvesine demir atması ligin heyecanını kaçırdı desek yanlış olmaz. 

Ligi ilk 6 sırada bitiren 3 takım gelecek sezon yeni teknik direktörlerle çalışacak. United Moyes, Chelsea büyük ihtimalle Real Madrid'den ayrılan Mourinho ile yola devam edecek. 'Manchester'in şeyhleri'yse daha kararını vermedi. 

Sir Alex emekli oldu - Efsane birinin ayrılması her zaman üzücüdür. Bu ayrılık kendisiyle güvensizlik ve şüphe getirebilir. 27 yıl ve kazanılan 13 şampiyonluk sonrasında Fergie'nin yerine geçen Moyes sadece ikinci küme takımı Preston North End ile 2000 yılında şampiyonluk yaşamış. Böylesine başarılı ve büyük bir kulübün teknik patronu olmak hiç kolay olmayacak gibi... Bazı taraftarlar şimdiden Moyes başarısız olursa Ferguson yeniden işin başına geçecektir fikrine kapılmış.


Jose Mourinho'nun dönüşü - Büyük teknik direktör aynı zamanda da büyük egoya sahip Jose Chelsea taraftarlarını fazla üzmeyecek gibi. Her maç Benitez aleyhine tezahürat yapan taraftarlar sonunda istediklerine ulaştı diyebiliriz. Artık İspanyada sezonun bitmesini dört gözle bekleyen Mourinho Londra yolcusu... Madrid'de geçirdiği 3 yıl boyunca başarıya aç kalan Jose bu açlığını Premier Lig'de yatıştırmak için çok çaba harcayacak. Yaptığı son açıklama bunu doğruluyor: "Bu sezon benim kariyerimin en berbat sezonuydu. Çünki hiç bir şey kazanamadım..."

Man City yine değişim içerisinde - 47 yıl sonra Mancini ile lig şampiyonluğu yaşayan City geride bıraktığımız sezon rahatlamış haldeydi. Ve bu rahatlama çok pahalıya patladı. Galibiyetsiz ve 4. sırada bitirilen Şampiyonlar Ligi grubu, ezeli rakip Manchester United'in hem futbol, hem de puan olarak gerisinde bitirilen Premier Lig ve FA Kupası finalinde son saniyede yenilen golle kupayı küme düşen Wigan'a kaptırmak korku filmi gibi geçen bir sezonun özeti gibiydi. Mancini kovuldu ve yeni teknik direktör arayışlarına başlandı... Umarız yeni gelen teknik direktör daha heyecan verici futbol oynatır ve paraları dışarı atmaz.


Wayne Rooney - Takımdan ayrılmak isteyen Wayne belki bu kez de fikrini değiştirip takımda kalır ve yeniden neler yapa bileceğini taraftarlara ispatlar. Belki de yeni bir heyecan yaşamak için ayrılır. Yeni teknik direktörü Moyes'le eskiden yaşadığı problemler ve Ferguson'un veda maçında bile kadroda olmaması ayrılık sinyallerinin habercisi...

Brendan Rodgers'in Liverpool'da ve Villas-Boas'ın Spurs'da 2. sezonu - Swansea döneminde oynattığı göze hoş gelen futbolu bir türlü Liverpool'da tutturamayan Rodgers Liverpool'da 2. sezonuna hazırlanıyor. Ligi ezeli rakibi Everton'un altında bitirdiler ve gelecek sezon Avrupada yoklar. Gelecek sezon için hedeflerinin sadece Premier Lig ve FA Cup olması, sezon ortasında yapılan Sturridge ve Coutinho transferleri Liverpool'luları az da olsa heyecanlandırıyor. Ancak Everton'dan ayrılıp diğer ezeli rakibe geçen Moyes'in yerine ligin en iyi teknik direktörlerinden Roberto Martinez gelebilir. İşleri hala kolay olmayacak gibi... 

Premier Lig tarihinde Tottenham'a en iyi puan toplamasında yardımcı olan Andre Villas-Boas yaşlı kurt Wenger'in 1 puan arkasında kalıp Şampiyonlar Ligine gidemedi. Gareth Bale ile güzel sezon geçiren Tottenham gelecek için bir kaç kararlar almak zorunda. Villas-Boas bir kaç oyuncu ile yolları ayırıp yeniliklerle takımı daha da geliştirebilir...


Luiz Suarez - 'Isırgan futbolcu'nun Liverpool kariyeri meçhul. Avrupada başarılı olan ve şampiyonluğa oynayan bir kulüpte oynamak istediği söylentileri var. Liverpool'a geldiğinden beri başı beladan kurtulmuyor. Evra ile yaşadıkları ve geçtiğimiz sezon Ivanovic'in kolunu ısırması bardağı taşıran son noktaydı adeta. Ancak çok sayıda Liverpool taraftarı ayrılmasını istemiyor. Eğer takımda kalırsa gelecek sezon bolca Mourinho ile bir birlerini ısıra bilirler. 


Güney Galler derbisi - Cardiff City takımının Premier Lig'e yükselmesiyle ligde Gallilerin sayı ikiye yükseldi. Ligde tecrübe toplayan Swansea City ezeli rakibini bekliyor... 1912 yılında beri devam eden derbinin bu sezon tadını çıkaracağız. Önümüzdeki günlerde bu derbinin tarihçesini sizlere sunacağım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder