4 Mayıs 2013 Cumartesi

Gelecek 10 yılı konuşmanın zamanı gelmedi mi?


Uçmayalım, ayaklarımız yere bassın ama makul hedefleri de masaya koyalım.

Gelecek sezondan başlayarak, önümüzdeki 10 yıl için şöyle bir hedef;


5+ Şampiyonluk.
7+ Şampiyonlar Ligi vizesi.
5+ Şampiyonlar Ligi'nde Son 16.
3+ Çeyrek final ve/veya ötesi.

Olmaz, imkansız diyebilir misiniz?

Peki daha iyisi bile mümkün der misiniz?

Bence mümkün.

Ama hedefi koyarken, o hedefin gerekliliklerini de masaya yatırıp,  uygun zemini hazırlamak gerekecektir.

Önce;

Sürekli ve kalıcı bir teknik ekip.
Sürekli ve kalıcı gelir kaynakları.

Sonra;

O kaynakların verimli kullanılması.
Teknik ekibin donanım ve ihtisas alanının genişletilmesi.
Altyapının dünyadaki en gelişmiş örneklere uyarlanması.
Hakkı verilen ciddi bir scouting ekibi.
Tek bir kuruşun bile sokağa atılmadığı, maksimum verim sağlayan bir kurumsal yapı.

Avrupa'daki örnekleri ortada.
Fenerbahçe, bugünkü tarihi yarı final ile bile potansiyeline erişememiş bir kulüp.
Profesyonel ve vizyoner bir çalışma ile, Türkiye'nin lokomotifi bu kulüp çağ atlayabilir.

Bu anlamda kulübün vizyon lideri; sürekli yeniliklere ve değişime açık, çağın futbol gerekliliklerinin farkında, realist ve çalışkanlığıyla sembol olmuş Aykut Kocaman olabilir pekala, olmalıdır da.

Zor değil.
İmkansız hiç değil.
Tahtaya yazmakla başlar.

İnşallah, maşallah, amin.




2 yorum:

  1. 6 mayıs 2013 sabahı itibariyle şuan camia için en kritik mevzu Aykut Hocanın görevine devam edebiliyor olması...
    bu süreçte önümüzde 2 önemli engel var:
    1-kupa
    2-gs maçı
    içimizdeki irlandalılar ve medya bu ikisini kullanmak için bekliyor. "resmi olarak" kaybedilen şampiyonluktan sonra saklandıkları yerden çıktılar ve saldırıya geçmek için bekliyor. Allah korusun önümüzdeki 2 maçtan alınacak 2 ters sonuçta ne yazıkki taş taş üstüne kalmayacak!!

    bakalım göreceğiz, Fenerbahçe mi kazanacak, yoksa hainler mi?

    YanıtlaSil
  2. Hedefler son derece yerinde artı olarak Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkamadığımız muhtemel 2-3 sezonda 3.olup Uefa kupasında tekrar ilerlenebilecektir. Kalıcı gelir kaynaklarımız var, daha da artacağa benziyor yeni projelerle, başkanın futbolumuza getirdiği devrim bu zaten ama kalıcı bir teknik ekip olayının daha detaylı düşünülmesi gereken bir konu olduğuna inanıyorum. Altyapıyı bilemem ama o yaş grubundakilerin üstyapıya geçişinin bir 10 sene daha en azından gözle görülür bir şekilde düzelemeyeceğini düşünüyorum.

    Bence scouting konusunda kulübün yine ilklere imza atarak yeni projeler geliştirmesi ve olabilirse kendi scout takımını oluşturacağı kurs ya da sınav sistemini devreye sokması gerekiyor. Çünkü anladığım kadarıyla her gelen yeni hoca kendi ekibini getiriyor ve sonuçta projelerin ömrü kısa vadede kalıyor. Bunun dışında scouting sistemi yurt dışındaki pilot takımlarla desteklenebilir, duymuyoruz ama destekleniyordur herhalde (Kulübün her konuda daha çok bilgi paylaşması gerekiyor taraftarla).

    "Bu anlamda kulübün vizyon lideri; sürekli yeniliklere ve değişime açık, çağın futbol gerekliliklerinin farkında, realist ve çalışkanlığıyla sembol olmuş Aykut Kocaman olabilir pekala, olmalıdır da". Farkındayım Aykut Hoca belki de 3 sene üst üste şampiyon yapacaktı takımı 3 temmuz olmasaydı, yine farkındayım bu sene başındaki kriz çok etkiledi camiayı. Ama önümüzdeki gerçeklere baktığımızda ne yazık ki 2 sene üst üste şampiyonluğu görememiş olmamız birçok şeyi yıpratıyor başlı başına. Ayrıca yine çevremdeki insanları gözlediğimde zor aşılacak bir diğer konu ise hücum futbolu oynamadığımız gerçeği. Bu dayanıklılık üzerine kurulmuş "derli toplu" futbolu biraz daha ofansif yönde geliştirerek çeşitliliği arttırmak gerekecek. Bana göre yine bunun olabilmesi için öncelikle Aykut Hoca'nın çok güvendiğini gördüğüm Kuyt, Cristian, Webo gibi oyuncuların rotasyon alışkanlığına sokulması gerekiyor.
    Ve son olarak ta teknik ekibin yeni sezonda kendini ne kadar hazır ve güçlü hissedebileceğini merak ediyorum. Çünkü gerçekten hoca bu 3 sene içinde içimizdekilerden ve dışımızdakilerden dolayı çok yıprandı.

    YanıtlaSil