17 Mart 2013 Pazar

İslam Baba'dan: "Dünya dönüyorken futbolumuz ve hakemliğimiz"


Fransa 98 Dünya Kupası Finallerinde düdük öttürecek 34 orta hakem ve bayrak kaldıracak 29 yan hakem arasında‚ hiçbir Türk´ün bulunmamasına ne buyrulur ?

Türk milli takımı 96 Avrupa Şampiyonası finaline giderek‚ Türkiye´nin 1954 dünya kupası nihai oyunlara katılışının 42 yıl sonrasında bir rekorunu egale ederken ülkece yaptığımız bayram‚ hakemler söz konusu olduğunda neden mateme dönmüyor? 

30 - 40 yıl önce arada sırada çıkış yeri ve sebebi bir türlü kestirilemiyen sesler gelirdi‚ Türkiye´nin kulaklarına...
"Türk hakemliği futbolumuzdan 10 yıl ileride" diye..
Türk futbolu bir Lefter yetiştirmişti ama‚ Türk hakemliği bir Ellis yetiştirememişti.
Buna rağmen birlikte bağırır olduk...
"Türk hakemliği Türk futbolundan 10 yıl ileride" diye...

Türk futbolcusu ile Türk hakemini rodajda yarıştırarak bugünlere geldik.Futbolcumuzun cebine çok öncesinden çok para koyup onu kaşelenmiş profesyonel yaptık.5 - 6 yıldır hakemlerin cebine‚ futbolcu kadar olmasa bile tomarlar koyarak düdük çalmayı hobi konumundan çıkarıp meslek haline getirdik.

Spor yazarları bazı hakemleri kalemlerinin en üst köşelerine koyarken‚ çoğunluğunu yerin dibi şeklinde adresliyorlar.
Spor yazarları sevdiği futbolcuları tutkunu olduğu takımlardan seçerken‚ renklerine göre tasnif koyuyorlar orta yere...
Hakemlerin ise rengi siyah... Not vermek için siyahın tonlarını mı kullanıyorlar.

Türk milli takımı Fransa 98 için oynadığı eleme grubunda şampiyon da olamadı. Eniyi ikinciler arasına girip "stepneden" de finallere gidemedi.

Yabancı meslekdaşları Haziran´da Fransa´da dünyanın en büyük kupası için sahada ter dökerken‚ Türkiye´deki profesyonel futbolcu kolunda yasak aşkı‚ o plaj benim bu sayfiye benim diye fing atacak.Hakemler de öyle... Avrupa´dan Afrika´ya K.Amerika´dan G.Amerika´ya‚ Karaipler ve Okyanusya´ya kadar çeşitli düdükler Fransa 98 finali için çalarken‚ Türkler sadece trafik düdüklerine dudak uzatacaklar.Merkez Hakem Komitesi kendi elemanını savunurken‚ Türkiye´deki maçları bu hakemlerle yöneteceğiz derken Fransa 98 için ne düşünüyor ?Avrupa Futbol Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası finallerine bundan böyle hakem göndermek için bir dizi tedbir alınacak mı ?Türk milli takımının tamamen kaybolmaması için federasyon yabancı tahdidini sınırlamayacak‚ nüfus kağıdı verilişini bu kadar kolaycı hükümde muhafaza edecek mi ?

30 - 40 yıl önceki futbol otobanını ortadan kaldırınız.
Orada birinci yok. Hem futbolcu‚ hem hakem kaplumbağa temposu ile yürüyor‚ yürüyorsa eğer..

İslam Çupi, 1998

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder