10 Eylül 2011 Cumartesi

Conviction




Hilary Swank'in başrolü Sam Rockwell ile paylaştığı, yaşanmış bir olaydan esinlenilen, 2010 yapımı Conviction adlı filmi izliyor gibiyim 3 Temmuz'dan beri.




Bir tarafta suçsuz olan ama müebbet hapise mahkum edilen masum bir adam. Kenny Waters.


Diğer yanda kardeşinin masumiyetine sonuna kadar inanan ve uğrunda tüm hayatını, eşini ve çocuklarını feda edip onu savunmak için hukuk fakültesini bitirerek avukat olan bir kadın. Betty Anne Waters.


Masumiyet, inanç, sevgi, azim..


İzlemeyenler kızmasın bana ama; filmin sonu tahmin edildiği gibi bitiyor. Kenny'yi savunmak için hukuk fakültesini bitiren Betty Anne, kardeşini müebbet hapisten kurtarıyor.


Tabii ki bu benim iki satırda yazdığım kadar kolay olmuyor. Zafer yolunda çekilen acılar, hayal kırıklıkları ve drama, izlediğinizde şahit olacaksınız.




Bizim hikayemizle ortak yanını açıklamaya gerek yok sanırım.


Büyük bir rant operasyonuna kurban edilen Aziz Yıldırım ile Fenerbahçeli yöneticiler ve tam 70 gündür onların masumiyetine, tüm alehte faaliyetlere rağmen inanan Fenerbahçe taraftarı.


Türlü şekillerde tezahür eden dezinformasyona, tahrik ve kamuoyu vicdanına yapılan tecavüze rağmen; Fenerbahçe taraftarı tape, fezleke, iddianame peşinde.


Satır satır, hece hece,
Bitmedi, gündüz gece..
Araştırıyor.
Kim?
Neden?
Nasıl, diye.


"Ver, kurtul!" diyen delikanlılığın kitabını tersten yazmış muhterislere rağmen,
Baskıya, tehdide, cezaya, psikolojik yıldırma taktiklerine rağmen..

Fenerbahçe ve Fenerbahçe Taraftarı vazgeçmiyor, pes etmiyor.



Tape, fezleke, iddianame..
Avukat da olacağız bu gidişle.


Geç gelen adalet gönülleri asla feth etmeyecek,
Ancak Metris'teki Fenerbahçeliler'in masumiyeti er geç ilan edilecek.


Filmdeki kadar uzun olmasın ama bizim filmimiz de en kısa sürede mutlu sonla bitsin inşallah.




Ve biliyor musunuz; filmin sonunda Kenny, özgür kaldığı için değil, onu bu kadar seven ve özgürlüğü uğruna ömrünü adayan bir kardeşi olduğu için mutlu oluyor.


Peki; Aziz Yıldırım Metris'ten dışarı adımını atar atmaz, Fenerbahçe taraftarını gördüğünde gözlerindeki parıltıyı hayal edebiliyor musunuz?







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder