28 Ekim 2013 Pazartesi

Sondan bir önceki kurşun: Makas


9 Ekim'de 2,5 yıllık puzzle sonucu şu yazıyı yazdım: http://noavas.blogspot.com/2013/10/sondan-bir-onceki-kursun-gozyaslarmz.html

Bugün 28 Ekim ve geçen 19 günde, yukarıdaki senaryoda değişiklikler oldu.

Başkan'ın aday olmaması için muhtelif sopalar gösterilmeye devam ederken; Aydınlar, erken hamle yaptı ve Başkan adaylığını açıkladı. Henüz konuşmasa da. Bu beklenilmeyen, kritik bir hamleydi.

Dolayısıyla senaryoyu/planı revize etmemiz gerekiyor.
Ama bu son hafta; puzzledan ziyade satranca ihtiyacımız var.

Neden mi?

Bazı sorular soralım.

  1. 9 Ekim'deki senaryo, Aydınlar'ın adaylığı sonrası değişti. Senaryoda; Aydınlar adaylık için Başkan'ı bekleyecekti. Ancak erken hamle yaptı. Peki soralım şimdi. Aydınlar aday olmuşken; Başkan'ı UEFA ve/veya Yargıtay yoluyla seçim öncesi engellemek, yani kurguyu körün gözüne sokmak lehlerine mi? 3 Temmuz Çarkı; Aziz Yıldırım'ın bir kez daha kahraman olmasını ister mi?
  2. Mevcut durum ve kongre şartlarında; Aziz Yıldırım'ın adaylığının, Başkan seçilmesi manasına geldiğine şüphe yok. Fenerbahçe'nin 15 yıllık hizmetkarı, hiç şüphesiz kongreden hak ettiği ahde vefayı görecektir. Ama ya sonrası? Aydınlar bunları bilmiyor mu? Neden aday? Göz göre göre kongre üyelerinin oylarıyla dayak yemek mi istiyor? Mazoşist mi? "Hükmen galibiyet" olmayacağı da açık ilk maddede yazanlarla şimdi. Aydınlar neden aday oldu? Ve neden Başkan'dan önce açıkladı?
  3. 3 Temmuz Çarkı ne istiyor? Asıl, öncelikli arzuları ne? Buna cevap vermek zor ve çok uzun. Ancak şahit olduklarımızı koymak lazım sofraya. Bu sürecin uzatıldığı ve bunun özellikle UEFA ayağında maksatlı süründürüldüğü açık. 2 yıl öncesinden daha yeni hiçbir şey yok elde ve ama hala aba altından sopa, "saklanan" bireysel cezalar. Öyleyse anlıyoruz ki; Çark, 3 Temmuz'un sebep ve sonuçlarını uzattıkça uzatıp, sündürüp, menfaatdarlarının uzun vade kazanımlarını hedefliyor. Ne mesela? İki yıl Galatasaray şampiyonluğu. Galatasaray'a Şampiyonlar Ligi "garantisi". Yetmez mi? Ya şimdi de kongre sonrası yaparlarsa hamlelerini? Kaos olmayacak ve Fenerbahçe bundan zinhar etkilenmeyecek diyebilir miyiz?
  4. Hamle zamanlaması. Aydınlar neden Başkan'dan önce açıkladı adaylığını? Kaybedeceğini bile bile hem de. Bir ihtilaf, bir husumet, bir "kan davası" varken; hasmına "gel gel" yapıyor olmasın? Sürecin hep görünen, ilk akla gelen noktalarını algılıyoruz. Oysa şahit olduk ki, birçok kez yemlediler bizi. Aydınlar da bu yemlerden biri olmasın? Başkan'ın aday olması, seçilmesi, sürecin uzaması, son kurşunlar, ardından yine kaos ve menfaatdarların kazanımları için. Tüm branşlarda dolu dizgin giderken. Bir sonraki seçime mi bu yatırım?
  5. "UEFA'dan men gelirse Başkan göreve devam edebilir" haberleri çıktı bugün. Doğrudur, olabilir. Ama, dilimde tüy bitti söylemekten, kalem çoktan kırıldı. Ve 1 kırık kalemin ekmeğini 3 senedir yiyorlar, öldürmüyor, süründürüyorlar göz göre göre. Fenerbahçe şike yapmadı. Şike yapanlar aklandı. Bu süreç bir medya ve hukuk şikesi. Ve ama buraya kadar geldi. Ve 2,5 yılda sardıkları filmi, sizce başa alırlar mı şimdi? Mümkün mü? Pes etmek, vazgeçmek yok; kim bana pes ettiğimi söyleyebilir mesela? Ama suçu/yapılanları kabul etmek, sineye çekmek değil söylemek istediğim. Kalem kırıldı. Bunu kabul edelim. Şimdi o kalemin; hamle yapması gerek. Hala, tüm kilitleri açan bir anahtarı var elinde.

Yukarıda sıralanan 5 madde ekseninde;

Savaş hazırlıklarını yapmış bir komutanı yolundan kimse döndüremez. İyi bilirim.
Ve telkin ve tavsiye kar etmez.
Kaderini yaşar kalem.
Kaderin, benim kaderim.

Ama kaybetmeden; aksine, çarkı yerle bir edecek anahtar varken elinde.
Satrançtaki o efsanevi hamle.
9 taşın arası.

Bir daha düşünmek gerek.

Şu yazıyı da 1 yıl önce yazmıştım: http://noavas.blogspot.com/2012/10/aile-catal.html

O yazıdaki ve bugün anlatmaya çalıştığım gizli özne.
3 Temmuz kum saatinin tersine dönme vaktidir.

Kongreye el ele gelirsin.
Muzaffer sensin, komuta senin.
Altın harflerle yazılı adın.
"Daha yeni başlıyor" demek için.
Bu bir hamle, kazanmak için sadece.
Kısa, orta, uzun vade.
Onun da kaderine yazılmış bu koltuk.
Gözleri parlıyor, aranıza kimseyi almayın.
Halef ile selef olun,
Değiştirin makası sessizce.
Bugün.
Yarına bırakmayın.

106 yıllık Fenerbahçe Başkanlık makamı; daima kongre üyelerinin teveccühü ile şahını bulmuştur.
İşgal kuvvetleri dahil hiçbir güç; Fenerbahçe Başkanı'nı koltuğundan indirememiş ve/veya tayin edememiştir. Edemeyecektir!

Derdin bu. Adım gibi bilirim.

Bıçak elinde.
Sapla hadi hançeri yüreklerine.

Gör bak ondan sonra nasıl sökülüyor çorap.
3 yıldır ördükleri başımıza.


Ne kadar çok sevildiğini sakın unutma Başkanım.

1 yorum:

  1. aziz yıldırım yeniden başkan seçilecek. bu sürede aziz yıldırıma destek veren gruplar ortaya çıkacak. daha sonra yargıtay başkan adına olumsuz karar verecek. başkanlık düşecek. ardından uefa men edecek. kongre yapılacak yönetim ibra edilemeyecek. sonra seçim yapılacak bu sırada aydınlar aziz yıldırım gruplarının yarısını lehine çevirmeye çalışacak çünkü yapılacak olan kongrede aziz yıldırımcı bir grupla karşılaşacak. işte o durumda aziz yıldırım yanlısı başkan adayı kim olur bilinmez ama yine kaybedecek.

    YanıtlaSil