30 Haziran 2013 Pazar

Kötü bir senaryo


Polyannacılığı bırakalım ve en kötüsünü konuşalım.

Fenerbahçe ve Beşiktaş ceza aldı, 15 Temmuz'da açıklanacak tahkim kararını bekliyor.
Nyon'daki duruşmalar sonrasında akılları karıştıran bilgiler var.

İsviçre'den gelen bilgilere göre, deniyor ki; "Fenerbahçe agresif, Beşiktaş uyumlu"

Doğru olabilir.
İki kulübün şartları ve pozisyonları farklı.
Beşiktaş Başkan değiştirdi ve yenilenme sürecinde, yaraları çoktan onandı.
Fenerbahçe ise tabiri caizse cenderede.

Şimdi kötü bir senaryo yazalım birlikte.

Fenerbahçe'nin cezası onanır ve Beşiktaş'ınki ertelenir ya da kaldırılır.
Gezi sürecinde taraftarların yakınlaşmasıyla Fenerbahçe camiasında kısmen kabul gören Beşiktaş'ın maçlarını Kadıköy'de oynaması kesinleşir.
Gelinen noktada Beşiktaş ön elemeyi geçerse -ki infial için bu şart değil- Fenerbahçe'nin yerine Şampiyonlar Ligi maçlarını Kadköy'de oynar.
İnfiali düşünebiliyor musunuz?

Biz millet olarak asıl meseleyi konuşmayız, önümüze atılan yemlerle oyalanırken, işin odağını kaçırırız.

Mesela;

Ünal Aysal, "Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe ceza alacak" dediğinde manipülatörlerin zehriyle, bu sanki normal ve doğru birşeymiş gibi gösterilmedi mi?
Hatta bu yüzden bile Aziz Yıldırım eleştirilmedi mi?
Sanki kurguyu Aziz Yıldırım yazdı değil mi?

Bu kötü senaryoda da ihale Aziz Yıldırım'a kalır.
UEFA'ya giden belgelerin, ÖYM'nin kararının, değişen müfettişin, müfettişin yazdığı akıl almaz raporun ve nihayetinde tahkimin yaptığı eyyamın kelimesi konuşulmaz.

3 Temmuz sonrası Yıldırım Demirören'in yaptığı ilüzyon gibi, kupa iadesi kapsamıına alınır Beşiktaş'ın -söylenenler doğruysa- uyumlu hali.

Söylenecekleri şimdiden duyar gibiyim:

"Beşiktaş uyumlu oldu yırttı, sen gittin orada da kavga ettin."

Üç aşağı beş yukarı.

Bu senaryo ile;

Hem kurguyu tehlikeye sokan Fenerbahçe Beşiktaş taraftarları arasındaki fikir birliği/yakınlaşma da daha fazla filizlenmeden bertaraf edilir.

Hem de UEFA uzlaşı gösterdi, iyi niyet ve samimiyet karşısında olumlu adımlar attı algısı yaratılır.

Ama elbette asıl mesele; Fenerbahçe büyük bir yara daha alırken, sezona her sezon suni bir şekilde yaratılan kaoslardan biriyle başlar.

***

Senaryo iç karartıcı biliyorum.
Olmasına ilk günden beri ihtimal verdiğim için, kendimi hazırlıyor da olabilirim.
Ve hiç katılmayanlar, saçma bulanlar da olabilir.

Ama biz yine notunu düşelim.
Algı tetikçiliğinin.

Ve belki "yönetimimiz" de birşeyler yapar.
Hala paralize olmadılarsa.


10 yorum:

  1. olmayacak senaryo değil... amaçlanan doğrultusunda akıl bulandırmayada gayet müsait...

    YanıtlaSil
  2. Ben her kelimesine katılmakla bırlıkte, kurgunun daha da sert şekilde devam edeceğini ve üzüntü verecek şekilde sonuçlandırılacağını düşünüyorum. Murat SAHIN

    YanıtlaSil
  3. yahu kardeşim,canım kardeşim,pek saygı değer kardeşim,siz ve siz gibiler hala anlamıyor musunuz,fenerbahçe yönetimi veya aziz yıldırım şike yaptıkları için bu lince maruz kalmıyorlar.zaten şike falan da yapmadılar,fenerbahçe düşmanı bile bu gerçeği dillendiremese bile anlıyor ve görüyor.

    mesele,bir özel hukuk tüzel kişisi olan ve sahip olduğu tüzük gereği demokratik usüllerle
    yönetilmesi gereken bir kulübün 13 yıldan bu yana gerek ulusal gerekse uluslararası alanda "baron" olarak görülen biri tarafından esir alınması ve artık bu kötü şöhretli kişinin bu kulüpten demokratik usüllerle gönderilememesi meselesidir.

    türkiye eski türkiye değil...türkiye'de nato artığı kadro ve çevreler,medyadan arındırılacak(ellerinde bir tek hürriyet kaldı.hürriyet gazetesi'nin ve ertuğrul özkök'ün aziz yıldırım sevgisi sence aziz yıldırım'ın fenerbahçe'ye kazandırdığı büyük(!) başarılardan mı geliyor ?),sermayeden arındırılacak(koç grubu ve tüsiad'ın son 10 yılda tedricen pasifize edilmesi...eskiden tüsiad yayınladığı rapor ve bildirilerle hükümet politikalarına yön verir ve gerekirse hükümeti tehdit ederdi) ve hatta ordudan arındırılacak ama bu arındırma süreci futbola bigane kalacak öyle mi ?

    herkes aziz yıldırım'ın şike yapmadığını biliyor,sen üzülme,herkes biliyor,daha evvel dediğim gibi fenerbahçe düşmanları bile bu durumun farkında.amaç,bu kişiyi fenerbahçe'den uzaklaştırmak,hepsi bu.

    bak sana bir şey daha söyleyeyim.operasyonun sadece fenerbahçe'ye yapıldığını peçelemek için kullanılan beşiktaş ve ona verilen 1 senedir uykuya yatırdıkları ceza tehditinin neden serdal adalı'nın beşiktaş başkanlığına aday olduğu bir zamanda tekrar uyandırıldığı hakkında bir fikrin var mı ?

    ya da soruyu şöyle sorayım,cevap o zaman çok kısa ve net olacak,aziz yıldırım'la serdal adalı'nın ortak özelliği nedir ?

    by by...

    YanıtlaSil
  4. Uefa, 16.özel yetkili mahkeme ceza verdiğinde neden eyleme geçmedi de şimdi geçti ??? Bence uefa yine daha önce ki men edildiğimiz süreçte olduğu gibi kullanılıyor… Bu yıl Fenerbahçe’nin şampiyonluk yolunda elinden geleni yapacağını anlayan Galatasaray lobisi işe levent bıçakçıyı, türker arslanı ve Mehmet helvacıyı devreye sokarak, uefa ve kurullarını etkileyerek Fenerbahçe’mizin önünü her zaman olduğu yine saha dışı entrikalarla engellemek istemektedir… Bunun nedeni de spk’nın ikinci sermaye artırımına izin vermemesinden dolayı hala ekonomik durumunu düzeltebilmiş değil… Bu yıl transferde Fenerbahçe’nin iyi oyuncular alıp şampiyon olması halinde Galatasaray’ın hem ligde hem de Avrupa da istediği gelirleri yakalayamayacağı ortada… Uefanın mali kriterleri 2014 yılı itibariyle daha da sertleşerek devreye girecek… Mali tablosunu ikinci sermaye artırımına izin verilmediği için hala tam olarak düzeltemeyen Galatasaray bu seferde işi uefa kanalıyla çözmeye çalışıyor… Terim efendi 1 temmuz 2011’de göreve geldikten sonra 5 yıl şampiyonluğa kimse heveslenmesin diye boşuna mı söyledi ??? Galatasaray’ın bu yıl ve birkaç yıl daha şampiyon yaptırılması lazım ki mali durumunu düzelttiği gibi, Fenerbahçe’nin en az 10 yıl önüne geçebilsin… İşte bence uefa meselesinin arkasındaki gerçek budur… BU konuda herhangi bir bilgim mi var ??? Elbette olamaz… Ancak 3 temmuz ve sonrasındaki gelişmeleri üst üste veya alt alta koyupta büyük resme baktığınızda bir şekilde her olay Galatasaray’a yarayacak şekilde ve nedense hiçte alışık olmadığımız biçimde gelişiyor… BU İŞİN tek ÇÖZÜMÜ FENERBAHÇENİN BİR DEKLARASYON YAYINLAYARAK tüm kumpaslar bitene kadar ve bu kumpasları yapanlar yargılanana kadar sporun tüm branşlarından çekiliyorum demektir… Gerekirse 10 yıl sporu askıya alalım… Tekrar dönüş olduğunda ben bir taraftar olarak gerekirse 1000 tl o da yetmezse kendi adıma 2000 tl vermeye razıyım… OYUNU BOZMAK GEREKİYOR… Oyunun tüm kurallarını onlar koyuyor… Bu şartlar altında spor düzenini altüst ederek cevap vermeliyiz ki iş işten geçmeden bu yapacağımız hamlenin bir anlamı olsun… Galatasaray ekonomik olarak tamamen düze çıktığında çekilmekte bir işe yaramaz…

    YanıtlaSil
  5. şimdi başta tüm fenerbahçelilerin ve aklı selim diğer takım taraftarlarının kabul ettiği konu bu sürecin şike ile alakalı olmadığı! geriye kalan bazı fenerbahçeli ve bukelamun taraftarlar da gerek aziz yıldırım korkularından gerekse çıkarları açısından aziz yıldırımın gitmesi gerektiğini ülke futbolunun temizlenmesi gerektiğinin konuşarak bu durumdan nemalanma peşindeler.
    şimdi işler inanın çok karışık. fenerbahçe bu süreçte inanılmaz yıpratılıyor, marka değeri ve finansal hacmine büyük bir saldırı var.olayın tamamen gs nin g.tünü kurtarma olayı olduğunu düşünmüyorum, gs bu fırsatta alabildiğimi alayım derdinde ki zaten camia olarak herzaman kendi menfaatlerini düşünmekten ülkeyi s.kleyememişlerdir. aziz yıldırım ve ya birbaşkasını mağdur gördüğümüzden yada suçsuz gördüğümüzden değil! ilk olarak Fenerbahçe nin bir değerine yapılan ahlak dışı ve kancıkca saldırıdan dolayı direniyor, başkanı vermek istemiyoruz! fakat suçlu/suçsuz, kurgu/gerçek, cemaat/liberaller neye karşı mücadele vereceksek verelim yolun sonunda belki dava olarak yada şahıs olarak kazanacağız ama fenerbahçe büyük zarar görecek! inanın hukuki ve toplumsal alanda aziz yıldırıma ceza kesemeyecek olanlar maksimum derecede zarar verip başarısızlık gömleğini uzun süre yönetime giydirmek isteyecektir! tamam fenerbahçe direniştir! tamam teslim etmeyiz ama daha akıllı davranmak burda herşeyden önemli fenerbahçe olduğunu görmek lazım! şahsen ben fenerbahçe zarar göreceğine aziz yıldırım görsün derim, fenerbahçe ve diğer herhangi bir isim/sıfat/kurum çekişmesinde takınacağım tavırdır, aziz yıldırımla ilgisi yoktur!
    kime derdimizi anlatacağımızı şaştık! iyi hatırlamak lazım uefa disiplin toplantısında "kupa bizim/lig gs nin olsun" diyen bir adamdan samimiyet bekledik! bugüne kadar fenerbahçe için 1 kelam olumlu röportaj yapmayan uefa da as başkan sözde fenerbahçeli adamdan lobi bekledik! hain satılmış,yandaş medyadan sempati, fanatik, bukelamun omurgasız diğer klüp taraftarlarından empati bekledik! bunların yanında hiç alakasız bir şekilde bize yardım etmeye cüretlenen ali şenler mi olmadı, haluk ulusoylar mı, aysel ler mi? ortalık toz duman. herkes bizim "biz tükendik artık, ancak diğer klüpler kadar güçlüyüz, taraftarımız fenerium da rekor kırmıyor, maçlarımıza gelmiyor,yabancı oyuncular bizi tercih etmiyor, tesislerimiz süper değil, türk futbolunun göbeği bize bağlı değil artık" diyeceğimiz gün için bekliyor. kafayı yemiş bir futbol ailesinden ve bunu çok iyi yönlendiren yöneticilerden bahsediyoruz aslında burda! Fenerbahçe nin taraftarı var! biz varız birkere! feneri kimse teslim alamaz! ama klübe 1 gr zarar verdiğim gün! yine bu taraftara güvenip, yine onların yeni aziz yıldırımlar seçeceği güne inanıp bırakıp giderdim ben olsam!
    herşey bittiğinde, aziz yıldırımın adını spor salonlarına, üniversitelere koyacaklar! bu da bizim eserimiz olacak!
    fenerle kimse başa çıkamaz!

    YanıtlaSil
  6. Hocam Eşşeğin aklına karpuz kabuğu düşürdün. Ahanda şimdi yandık

    YanıtlaSil
  7. Ellerindeki saçma sapan iddialarla,fezlekelerle yapıp yapabilecekelri bundan ibaret bence,çünki daha fazlasına beğenmediğimiz bu çarpık hukuk bile müsade etmeyecek,kısa vadede zararlar çekebiliriz ama eninde sonunda bu şartlarda ibre bize dönecek ve donlarına kadarda alıcaz.

    Olayın en önemli kısmı yargıtaydan çıkacak sonuca bağlı,yeterki oradan zaferle çıkalım,gerisi hepsi hikaye,haa diyelim oradada dümenler döndü,en sonunda AİHM de iş bitecek,çünki ellerinde hiçbirşey yok,yaptıkları herşey hukuksuz.

    Fenerbahçem okadar büyükki,hepsi altında ezilecek göreceksiniz,bundan en ufak şüphem yok.


    YanıtlaSil
  8. ALİ KEMAL çok şey biliyor :) her şey "diktatör" dediği aziz yıldırımın Fenerbahçeden uzaklaştırılması için, Fenerbahçeye "iyilik" için yapıldığını söylemiş. Buna vay be! demekten başka söz yok aslında. Genelkurmay başkanı Terörist olarak içeride, 12 eylül darbesini yapanlar "güya" yargılanıyorlar! Ne güzel demiş... 12 yıldır tek adam aziz yıldırım... ve arkasından ekliyor, bir tek hürriyet kaldı! ötekilere ne oldu? %35'in oyuyla meclisin %60'küsürüne sahip olan RTE! bu tek adam değil Ali Kemalin gözünde, "ben hukuk tanımam" dedi gezi olaylarında... Ne demokrat adam değil mi?
    Neyse asıl mesele aziz yıldırım... Aliciğim Aziz Yıldırım elbette ki şikeden içerde tutulmadı, elbette ki Başkanlıktan uzaklaştırılmak istenmesinin nedeni Fenerbahçeye iyilik yapmak değil.
    Kurallar hiç değişmedi. Her şeyin nedeni PARA! Aziz Yıldırımın "Fenerbahçe için büyük projelerim var" dediği şey, AKP'nin gözü kara vahşi kapitalizminin ürettiği "projeler" ile çakıştı.
    5 milyar dolarlık bir rant var ortada. Bu rantı Fenerbahçe Spor Kulübü mü kullanacak? Yoksa AKP yandaşı sermaye mi?
    Alicim bütün oyun bu. Ha araştırmak istersen AKP'nin "büyük" projelerine bak görürsün, Kadıköy'de tapulara, belediyelere, halka rağmen yapmak istedikleri...
    Öyle Aziz Yıldırım ötekine huyt dedi, berikine hoşt dedi... Demokrat değilmiş... SEÇİLİYOR! SANDIKTAN ÇIKIYOR! TAYYİP GİBİ... ÜSTELİK SADECE %35-40'la DEĞİL.
    kim demokrat?
    son söz: Fenerbahçe'li GERÇEKLERİN farkında sen hiç üzülme

    YanıtlaSil
  9. atılım.ins: 3 twmmuz sonrası yazmıştım,''bu operasyonla kaybedecek çok şeyi olan yöneticiler değil biz taraftaların direnmesi ile mücadele edebiliriz''..aslında yöneticiler beklentileriminde üzerinde direndiler.10 temmuz 2011 de yüzbin taratarın gösterdiği dirençten güç aldılar..bu oprasyon çok aça çok detaylı planlanmış,planlamadıkları,beklemedikleri tek şey taraftarın öylesi bir direnç göstermesiydi..olay bir kaç ayda bitecek,fenerbahçeyi küme düşmekten kurtaran MAA. fenerbahçeye başkan olacaktı.arzuladıkları kararlarıda alacaklardı.
    şahsen ben 3 temmuzda olduğum yrdeyim,hem de daha da kararlı şekilde.sonuna kadar da direnilmesinden yanayım..bu fenerbahçenin geleceğine olan borcumuzdur.
    UEFA sonunda mahkemelerde hatalı bulunma ihtimaline karşılık cezayı verirse korkarım bu durum yargıtaya baskı olarakta kullanılacaktır.palnlananın bu olduğunu düşünüyorum,kötü senaryo açısından..
    inanıyorum ki AİHM de bitecek bu iş..olsun o kadar sürecekse de sürsün.olaya birazda şu gözle bakmalıyız ''Fenerbahçe sonsuz ömürlü bir kulüp,geçmişi gurur dolu ve geleceğin bize emaneti,o nedenle kendi yaşam dilmimizdeki 3-5 senenin hiç önemi yok,böylesi bir lekeyi FENRBAHÇENİN GELECEGİNE miras olarak BIRAKAMAYIZ ''
    bu durum her türlü sportif başarıdan daha önemlidir...

    YanıtlaSil
  10. Burda yapılan yorumlar evet projeler diğer projelerle çakışabilir..evet o da olabilir.Ama bir türlü bu rant çevrelerini isimlendiremedik ..acaba çekiniyormuyuz..belki..Aziz Yıldırım son basın toplantısında '' teslim olmayacağım ve Kulübümü teslim etmeyeceğim '' dedi..evet teslim etmek istemediği uğrunda hapsi göze aldığı 106 yıllık bir çınar ve dereağzı..saraçoğlu ..f.bahçe burnu..son kozunuda oynadı ..camianın düşünmesi gereken şey, budur..Aziz Yıldırım'ın başkanlığı egolarını tatmin etmek için istediğini asla kabul etmem mümkün değil..bir insanın dayanma gücü sınırlıdır. 15 yıldır üzerine giidilmesine ve oynanmasına rağmen hala mücadeletyi seçiyorsa ..saygı duymaktan başka yapacağımız onu desteklemektir.
    AzizYıldırım istifa ederse uefa ceza indirimi yapar diyen bir eski başkanımız var..bu kabul edilebilir mi? Kendisine kimse sormuyor..pardon siz bu kulübün duayenlerinden uefa ve fifa gibi platformlarda çevrenizi neden kullanmadınız bunu renk aşkına kimse farketmedende yapabilirdiniz diye soramıyor....Düşünün hem iç hem dış faktörlerle uğraşan hala mücadeleyi seçen bir kişilik ..Yıldırım Demirören gerçeği ortada..bıraktı nasıl anılıyor..görüyoruz..
    Anlattığınız rantiye işin sadece bizi ilgilendiren bölümü..Asıl sorun bunun üzerinden nemalanan dış odaklı lobi... uefaya kadar uzanan bir saadet zinciri..bunun üzerine odaklanmak gerekiyor...şimdilik sorunumuz bu...

    YanıtlaSil