4 Aralık 2012 Salı

Modern çağın truva atı: Mağduriyet




Bugünün zalimleri; bitmeyen "28 Şubat" haberleriyle bilinçaltına mağduriyeti kazıyor. Tıpkı kuzey rüzgarı gibi. Mağdur maskeli zalimler. 
Defalarca haykırdım; mağduriyet en büyük truva atı bu memlekette. Şırınga. Morfin. Mağduriyet maskeleri takmış zalimler ordusu başımızda. 
Halkı bu derin uykudan ne uyandırır bilmiyorum artık. Eğitim değil. Siyaset değil. Savaş hiç değil. Çalar saati ne zamana kurdular acaba? 
Halkın uyuduğu beşiği sallayanlar, basında tef çalanlardan fazla olduğu sürece bu kabusu görmeye devam edeceğiz. Sivil inisiyatif nerede? 
En güzel mağduriyet maskesini kim takarsa, ona veriyorlar artık zulm asasını. Gurur yaparsan bizim gibi, teneke bağlıyorlar kuyruğuna.

Dün akşamın döküntüleri yukarıdaki satırlar.

İzleyenleri bıktıran ama ifa edenleri azdıran bir tiyatro.
"Mağdurum da mağdurum" feryatları.
Kimi dolu, kimi boş.

Ama boşu da, dolusu da pazarlıyor, gölgesine saklanıyor, suistimal ediyor -varsa- yaşadığı mağduriyeti.

Ya da külliyen yalan söylüyor.
Bir propagandaya alet ediyor insanların merhametini.

Biliyor ki bu millet duygusal.
Kararlarını ve kanaatini aklı ile mantığı oluşturmuyor.

Veriyor o da coşkuyu; türkülerle beziyor sözde mağduriyetini, gözyaşlarını siper alıyor, insanların vicdanlarına mevzileniyor acımasızca.

Dönün bakın bir Türkiye'nin yakın tarihine.
Onlarcasını göreceksiniz her köşe başında, ucuz mağduriyet maskelerinin.

Dün, bugün, yarın.
Bulmuşlar bir geçer akçe,
Yürüyorlar akıllarınca.

Ezilen, hakkı yenilenin mağrur,
Zalimin, iblisin mağdur olarak pazarlandığı bir ülke artık burası.

Modern çağın truva atı, mağduriyet.
Sen istediğin kadar beraat et.






2 yorum:

  1. Haklisiniz,
    Evet, zalimin zulum silahi oldu mağduriyet.
    Evet gözyaşları meze yapiliyor kurulan haram iktidar masalarinda.
    Evet, uyuyan oy depolarinin oylarini demokrasi zaferi olarak iteliyorlar yandas renkli caputlarinda, kabare tiyatrosuna donusmus TVlerinde, buda dogru.
    Ancak, bu ulkenin mayasinda Kuva-i Milli ruhu var.
    Katil abdnin, siyonist israilin siyasal destegi biter, kukla suud ve katar sermayesi kesilirse iyot gibi acikta kalacak o 28 subati turuva atina donduren magdur maskeli zalimler.
    Demokrasi kabaresiyle otelenen halkin %50si solugunu sessizce burnundan aliyor bu zalimlerin zulumlerine son vermek icin.
    O gunde bir bakarsiniz geliverir...
    Intikam icin olmayacak bu donusum ama Adalet icin...

    Imza DeliDumrul1907

    YanıtlaSil
  2. 28 şubatta kimse mağdur olmadı mı yani benim ablam Alla'ın emri olan başörtüsünü taktığı için üniversite okuyamadı abim ise imamhatip mezunu olduğu için puan katsayısı 0.8 yerine 0.3 olduğu için 2 yıllık kamuyönetimi kazanabildi oysa aynı neti yapan örneğin düzlise mezunları öğretmenlik gibi gözde bölüleri rahat kazaniyordu ilahiyata gitseydi diyebilirsiniz ama üniversitelerdeki ilahiyat bölüleri ya ögrenci almadı ya kontenjanları çok azaltıldı bunlar benim ailemin yaşadıkları ya diğerleri eşi başörtülü,namaz kılan insanlar özlük hakları verilmeden ordudan atıldı imamhatip mezunlarının polis olması engellendi başörtülü kişiler kamudan atıldı

    YanıtlaSil