14 Aralık 2011 Çarşamba

Siyasi mi, değil mi; gelin birlikte karar verelim!



3 Temmuz günü Aziz Yıldırım ilan etmişti aslında, "siyasi içerikli kitap" isteyerek tüm bu davanın siyasi olduğunu.


Tabii inkar edeceklerdi, zira bu Türk futbolunun bahar temizliğiydi!


Velhasıl ilk gün söyledik biz. Ne söylediysek de bir bir gerçekleşti.


Davanın siyasi olmadığını, vicdanıyla baş başa kaldığında düşünmeyen yok.
Varsa da onlar için bir liste yapalım bakalım birlikte.
Bakalım ikna olacaklar mı bu operasyonun siyasi olduğuna!



  1. Lig 22 Mayıs'ta bitti. 12 Haziran'da seçim oldu. 3 Temmuz'da operasyon yapıldı. Yani net bir şekilde seçim beklendi.
  2. Şike operasyonu; örgütlü bahis ve manajerlik soruşturmasına ulandı ki, tek başına Özel Yetkili Mahkemeler bu işe bakamazlardı.
  3. Şüpheliler bir pazar günü sabahı, karga tulumba gözaltına alındılar. Bu yöntem Ergenekon ve Balyoz ile bilhassa şekil açısından büyük benzerlikler içerdi.
  4. Emniyetin çekip dağıttığı Aziz Yıldırım'ın gözaltına alınma görüntülerinin arasına silah görüntülerinin montajlanması, soruşturmada emniyetin güdümlü olduğu iddialarını kuvvetlendirdi.  
  5. Soşturmayı Özel Yetkili Mahkeme/Savcılığın yapıyor olması bile tek başına bu soruşturmanın siyasi olduğuna delil sayılırdı.
  6. Sporda Şiddet Yasası Nisan ayında, apar topar, çok ağır şartlarla çıkarıldı. Bunun için kamuoyunda TFF Hukuk grubu tarafından büyük bir propaganda yapıldı.
  7. 2009-2010 ve 2010-2011 sezonu boyunca bakanlar ve milletvekilleri müteakip defalar Fenerbahçe aleyhinde taraf aldı. Bursaspor ve Trabzonspor alenen desteklendi. (Bknz: http://www.youtube.com/watch?v=JDdqje7p9vU )
  8. 2010-2011 sezonu finalinde, Trabzonspor'un maç yaptığı rakiplerle, o hafta yapılan yeni stadyum görüşmeleri, akıllara teşvik/şikeyi getirdi.
  9. 3 Temmuz sonrası yazılı ve görsel medyada, siyasi figürler boy gösterdi. Spor adamları hep arka planda kaldı.
  10. Şiddet Yasasının tadilatı sürecinde hükümette çatlak sesler çıktı. İddialara göre cemaat ile Başbakan kanadı karşı karşıyaydı.
  11. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesinden hemen önce Mehmet Ali Aydınlar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü.
  12. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesinden hemen sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rıdvan Dilmen ve Aykut Kocaman ile görüştü.
  13. Şampiyonlar Ligi'ne Trabzonspor dahil edilir edilmez Sadri Şener'in yurtdışı yasağı kalktı. Bu bu işin kumanda panelinde siyasi bir gücün olduğu izlenimi yarattı.
  14. Galatasaray Kongre Üyesi Ergenekon savcısı Zekeriya Öz Nisan ayında terfi aldı, yerine gelen ekipte Fenerbahçeli Savcı Mehmet Berk vardı. TFF'de ise şapkadan çıkan başkan da Fenerbahçeli bir isim olan Mehmet Ali Aydınlar'dı. Fenerli Başbakan, Fenerli TFF Başkanı, Fenerli Savcı üçgeniyle ne amaçlandı?
  15. Fenerbahçeli Savcı Mehmet Berk'in ismi Ergenekon zanlısı Hanefi Avcı'nın Haliç'te Yaşayan Simonlar kitabında tam 16 kez geçiyordu. (Ne yazdığını kitapta bulabilirsiniz.)
  16. İstanbul Emniyeti 19 maçta şike var açıklaması yaptı. İddianamede bile o kadar çıkmadı. Tüm bunlar kamuoyu oluşturma çabası olarak algılandı. Emniyetin bağlı olduğu Bakanlık düşünüldüğünde, bu da siyasi bir müdahele olarak yorumlandı.
  17. Göksel Gümüşdağ, Başbakan'ın akrabası, iddianamede suçlanmasına rağmen tutuklu yargılanmadı. 
  18. İddialara göre Mersin İdman Yurdu, bu işten Zafer Çağlayan vasıtasıyla kurtarılmaya çalışıldı.
  19. Cumhurbaşkanı neredeyse ilk kez veto yetkisini kullandı.
  20. İddianame lansmanı ile vetonun senkronizasyonu yine kumanda panelini hatırlattı.
  21. İddianamenin açıklanması ile yasanın yeniden meclise gelmesi arasındanki senkronizasyon ise, kumanda paneli iddialarına tuz biber ekti. 
  22. 4 Temmuz'daki cılız "Aziz Yıldırım Ergenekon'un kasası" söylemi, son günlerde moda oldu. Bedrettin Dalan canlı yayının kesilmesine sebep oldu.
  23. Televizyonlardaki açık oturumların tamamı bu soruşturmaya odaklandı. Cemaati temsil eden, hükümet kanadında saf tutan kim varsa şike iddialarına bulaşan tüm takımların değil, sadece Fenerbahçe'nin karşısına geçti.
  24. Taraf, Zaman, Sabah ve benzeri gazeteler şiddetle Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe'nin üzerine gitti.
  25. Wikileaks'de AKP'nin örtülü ödenekten Trabzonspor'a yardım yaptığı yazıldı ve hala tekzip edilmedi.
  26. Sızan Trabzonspor tapelerinde adı geçen AK Parti'nin, iddianamede yer almaması.
  27. Aziz Yıldırım'ın askeri ihalelerdeki rolü ve askeri kesim ile olan ilişkileri.

Ben yoğunluğum içerisinde yukarıdakileri karaladım;
El atın bakalım da şu listeyi uzatalım!

Bu operasyon/soruşturma/dava, sizce neden siyasi?

Yazın, ekleyelim uç uca!















13 yorum:

  1. siyasi olduğunu bilmeyen yok ancak başka takım taraftarlarının bir kısmı kendi kulüplerinin menfaatini düşünerek vicdanlarını susturma yoluna gidiyorlar.ancak unutulmamalı ki haksızlık karşısında susanlar , o haksızlığı yapanlar kadar suçludur.samimi fikrini paylaşanı bana ters olsada anlarım ama susup fikrini paylaşmayandan hep ürkmüşümdür.

    YanıtlaSil
  2. -Basına sızan tapelerde bir partinin adı geçiyordu. Aynı tape iddianamede de yer almasına rağmen parti adı iddianemeye yazılmamış.

    YanıtlaSil
  3. -m.ali şahinler ve bülent arınç gibi akp ve feto ileri gelenleri son 1-2 hafta trbz.un şamp. olmasını isteyen konuşmaları.
    -örtülü ödenekten trbz. a 5 mil.tl aktarıldığı wikileks raporlarından çıktığı
    -

    YanıtlaSil
  4. ümit bozyiğit14 Aralık 2011 17:47

    yıllar önce dizayn edilen projede akp nin yıkıcı faaliyetine engel olabilecek resmi veya gayri resmi kurum ve kuruluşlar pasifize edilecek veya bertaraf edilecekti, kurumlar ele geçerilmeden önce, hiç tasvip etmediğim ve edemeceğim devletin kontrolündeki mafya temizliği ile 15 sene önce başlandı, devlete bağlı çoğunluğu milliyetci, pkk ve gülen cemaatine hasım olan mafya liderleri ve çoğu adamları içeri alındı bazı adamları dışarıda kalsada pasifize edildi, kürt mafyasına hiç dokunlmadı ve bu opresyonlardan sonra şehirler tamamen pkk nın kontrolüne geçti, emniyetin ele geçrilmesi ile medya destekli tüm akil adamlar ve devletin sinir uçları kesildi, yargıdan sonra tsk da düşünce son hamle fenere yapılmaya çalışldı, çok üstün opresyon yazma uygulamaları ile tek bir hamle ile birçok kurum ve kişileri nötr hale getiren bu küresel güç 2012 ve süre gelen kısa yıllarda dışarıya çıkacak olan bu mafya liderlerinden çok çekinmekte özellikle gülen cemaati, 2012 de pekerin ve adamların serbest kalması ile başlayacak sürece önceden önlem alınmak istenmiş dışarıdaki adamlarıda şimdi içeri alınarak tam kapasite gücüne kavuşulması istenememiştir, son karagümrük ve cübbeli olaylarıda bu kapsam dahilindedir, kanun ve hukuk tanımaz,medyayı takmaz ve hiçbir çekincesi olamayan bu ekiplerden son derece çekinen cemaat ustaca bu işide süpürmeye kararlı,aziz başkanın konumu ve işdünyası, fenerbahçenin dokunulmazlığı ve ülkede açacağı fark ve türkiyenin son ve tek kalan milli değerininde zapt edilmesi için geçen sene meclis tatile girmeden apar topar önce kanun hazırlanıp sonrada harekete geçildi, seneryo yazanlar ve uygulayanlar hakımızın profilini o kadar iyi çıkarış ve çalışmışlarki, fener taraftarı üzerinden aynı zamanda da bir test uygulamışlardır, bir camiaya aidatlık duygusunun en yoğun olduğu kitlede halkın sinirleri denenmiştir, herşeyi çabuk unutan gündem değişmelerime bön bön bakantepki vermeyen bir halkın yarın aponun serbest kalma durumundaki tepki ölçmeside gerçeleşmiş oldu, önceden zihinler medya ile kıvama getirilip tepkisizleştirme yapıldı, ülke kurtuşuluna gerçek manada destek olan aynı camia 90 yıl sonra aynı mücadeleyi vermekte, düne kadar şeyten işi diyenler bugün emparlizm destekli okyanus ötesinden atılan uzun nurtopuyla şut çekmeye çalışıyorlar, sorun şike değil egemenlik sorunu, dün cephede ve cephe gerisinde direnen fenerbahçe bugünde aynı direnci aynı gün ve heyacanla göstermiş ve çullananlara direnmiştir, sorun spor veya şike değil, sorun egemenlik sorunudur, son kale düşmeyecektir

    YanıtlaSil
  5. Ben bıktı artık konuşmaktan, tartışmaktan... Herşey ayan beyan ortada daha neyi sorguluyoruz... Bir şey yapmak lazım, eyleme geçmek, aktif olmak lazım... Durdukça, aklı selim davranalım dedikçe üstümüze geliyorlar işte...

    Bir şey yapmak lazım... Ama ne? Nasıl? Nerede? Bence artık bunu konuşalım...

    YanıtlaSil
  6. İlaveler için teşekkürler arkadaşlar. Ekledim bir kısmını.

    YanıtlaSil
  7. 3 temmuz sürecinin başında ortak hareket eden cemaat ve hükümet son 1 aydır ters düştü.emine erdoğanın abisin damadı adı hiç mevzu değilken cemaatin savcısı tarafından gözaltına akında.hükümetin savcısıda mehmet eymürü gözaltına aldı.yeni yasa çıkmasın diye cemaatli akp vekillerle bdp li vekiller başta hasip kaplan olmak üzere dirsek temasına geçtiler.ben cemaatin elinde başbakanla ilgili kaset olduğuna inanıyorum.iş şuraya varacak.cemaatin mi dediği olacak yoksa hükümetin mi hep birlikte göreceğiz.

    YanıtlaSil
  8. göksel gümüşdağ ve mehmet atalay federasyon başkanlığına adayken biranda başbakan onayıyla MAA aday oldu.her ikiside adaylıktan çekildi

    YanıtlaSil
  9. 2010 adnan polat tarafından kulübe törenle iki üye kaydedildi.zekeriya öz ve lütfiii eşi deniz arıboğan sadece tesadüf

    YanıtlaSil
  10. olay gayet net herşeyi ortaya koymuşsun .

    YanıtlaSil
  11. sürekli fb düşmanliği yapan m.baransu kime yakinliği ile bilinir.çaliştiği gazete kime hizmet eder. h.şükür ve ş.tayyar aziz yidirim a neden ergenekon yakiştirmasi yapti

    YanıtlaSil
  12. 7. maddedeki video bile youtubedan uçurulmuş anlaşılan doğru tespitler eksiği var fazlası yok yazılanların

    YanıtlaSil
  13. uydurun uydurun senayo yazın senaristler halt etmiş sizın yanınızda ne güzel uyduruyorsunuz aman allahım herkes fenerın üstüne gidiyor. hala beyinlerınıze etki eden bu maddenın ne olduğunu bilmek isterdım yahu her şey ortada bunu goremeyecek kadar kanarya beyinlimisınız bu aziz yıldırım doğru ama herkes yanlış böyle bir mantik anca sizde olur

    YanıtlaSil