4 Aralık 2011 Pazar

Bu sefer votka şişesi atılsın; 1-0 olsun, bizim olsun!


İddianamenin, vetonun ve en önemlisi Trabzonspor'un Avrupa mücadelesinin gölgesinde! bir derbi izleyeceğiz Çarşamba akşamı.


Bazı Galatasaraylı arkadaşların canlı yayında ifade ettikleri gibi; Başsavcı, iddianame ile Fenerbahçe'yi motive edip, Galatasaray'ı parçalamalarına destek olmak için yapmış olmalı bu "lansmanı". Değilse nasıl yenebiliriz ki biz UEFA Kupası'nın Onursal Sahibini.


Maça gelelim;


Galatasaray yeni bir takım kurdu ve haliyle kötüler.
Fenerbahçe ise psikolojik unsurlar bir kenara, formsuz.


Kısaca Galatasaray'dan başlayıp geçelim Fenerbahçe'ye.


Fatih Terim'in dünkü maç sonu demecinden ve çıkardığı 11'den anladığım, Çarşamba akşamı çift forvet oynayacağı..


Bir başka iyi niyet timsali Elmander'in tek maça inen cezası sayesinde Elmander-Baros yapacaktır. Zaten Sercan'ı kolluk kuvvetleri stada almayacakmış.


Baros en uçta, Elmander nispeten arkasında oynayacaktır. Ki bence o kadro için ideali bu. Derbiler de böyledir ya zaten. Teknik direktörler maceradan vazgeçip, doğruyu bulurlar.


Kanatlarda Riera ve yetişiyorsa Kazım, değilse Aydın oynayacaktır.
Göbekte Selçuk, Melo.
Defans ise bekler Eboue, Balta; stoperler ise Ujfalusi'nin yanına Servet, Gökhan ya da Semih Kaya. Tahminim Gökhan Zan.


Forvet ve orta göbekleri kuvvetli. Hatta bekleri de fena sayılmaz. Kanatlar ve stoperleri ise zaafları. Riera ve Aydın çabuk oyundan düşen oyuncular ve beklerini zor duruma düşürebilirler.
Stoperler ise sürekli değişti. Henüz oturtamadılar. Semih Kaya tecrübesiz olduğu için zaten olmaz ama Servet ve Zan da geçmişte o kadar çok hata yaptı ki, sanıyorum Galatasaray taraftarının en çok korktuğu bölgedir.


Tabi maçın TOKİ Arena'da olması hasebiyle baskı olacaktır. İştahlı ve hırslı oynayacaklardır. Ama bu maçları çok oynayan bir kadromuz var. Paralize olacağımızı hiç sanmıyorum.


Gelelim Fenerbahçe'ye.


Kadro tahminim yukarıdaki dileğimin aksine, dizilişten Stoch yerine Caner, Dia yerine de Henri.


Aykut Hoca önce tutmak isteyecektir. O yüzden savunma yönü kuvvetli oyuncularla çıkmak istemesini anlayabilirim. Ancak bir farkla;


Fatih Terim büyük ihtimal çift forvet çıkacak ve bu işleri değiştirir.
Savunma ağırlıklı bir 11 ile çıkarsak TOKİ Arena iştahıyla sinebiliriz.


Ama topu ayağında tutabilen, üretebilen ve top taşıyabilen oyuncularla daha çok tehlike yaratabilir ve rakibin topuyla tüfeğiyle gelmelerini engelleyebiliriz.


Forvette neden Dia'yı istediğime gelince. Henri şu ana kadar hayal kırıklığı malumunuz. Onu geçtim, bir forvette en başta olması gereken şey yok onda, topsuz koşu. Semih ise çok statik. Oynarsa muhtemelen rakip stoperlerin kucağında kalır.


Dolayısıyla Dia; o bölgede oynayabilme özelliği, sürati, topsuz koşuları, dribbling ve pır pır yetenekleriyle daha fazla iş açabilir Galatasaray'ın başına. Ki en büyük zaafı defans göbeği olan Galatasaray'a.


Ha gol kaçırabilir pekala. Ama çok daha fazla tehlike yaratacağına eminim. Tutturursa da Atkinson'u anabiliriz.


Ayrıca, rakip stoperlerin kucağında birini harcamaktansa ileride, Alex, Stoch, Dia rotasyonuyla bir hücum üçlüsü yaratmak başarılı sonuç verebilir.


Böylece Mehmet Topuz öncelikli görevi ve pozisyonu olan sağ kanat savunma-hücum aksiyonlarının yanında, ortayı 3'leyebiir.


Bir nevi 4-3-3'den bahsediyorum. David Villa'nın sol içten girdiği 4-6-0'lık Barça modeline benzer.


Dener mi Aykut Hoca, sanmam.
Ama ben notunu düşeyim. 


Tabi maçta diğer kritik faktörler de olacak.
Emre ve Volkan.


Volkan konsantre olacaktır, sorun çıkacağını sanmam rakı şişesi filan gelmezse ama Emre için her türlü pisliği yapacaktır Galatasaray taraftarı oyun içinde.


Bu da Emre'nin hayatının meselesiyle yüzleşmesi olsun. Ders alsın ve ders versin tüm Türkiye'ye. Söyeleyecek fazla birşey yok aslında.


Gökhan yavaş yavaş da olsa yükselişte. Derbide konsantrasyon sorunu yaşayacağını da sanmıyorum; ki önünde Topuz oynarsa daha da rahatlar.


Bekir-Yobo iyi maçlar çıkarıyor. Özellikle, az kalsın sağ bekte kariyerini bitireceğimiz Bekir'de ciddi bir yükseliş var.


Cristian ile başlayacaktır/başlamalı.


Forvet ve sol açık tercihi ile Mehmet Topuz'un sakatlığı dışında bir soru işareti yok aslında kadroda.


Galatasaraylı taraftarların da dediği gibi, "iddianamenin gazıyla" galip geleceğimize inanıyorum TOKİ Arena'da.


Maç içi yaşanacak gelişmeler, kadro tercihleri, hakemin takdir hakları (Özellikle Ujfalusi, Melo ve Emre'ye) oyunun rengini belirleyecektir.


Daimi mottomuz;


1-0 olsun, bizim olsun!
Gazamız mübarek olsun.




Not: Ankaragücü maçında veto, iddianame gibi çok ağır öncelikler varken "Aziz Yıldırım" diye stadı inletmeyip 90 dakika "Deplasman hakkımız engellenemez" diyen taraftar grubunun yaptığı gibi; ben de TOKİ Arena'ya Fenerbahçe taraftarının alınmaması konusunda birşey yazmayacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder