3 Temmuz 2013 Çarşamba

İnfografik | Man City'nin Sheikh Mansour döneminde transfer harcamaları

Manchester City yeni sezon öncesi Fernandinho ve Jesus Navas transferlerini gerçekleştirdi. Sheikh Mansour 28 yaşlı orta saha oyuncusu için Shakhtar Donetsk'e 30, Jesus Navas içinse Sevilla kulübüne 17 milyon pount ödedi. Şimdilik transfer çalışmalarına son vermiş gibi gözüküyorlar. Şimdi sizlere Sheikh Mansour döneminde transfere harcanan paralarla ilgili infografikler sunuyorum...


Yukardaki grafik Sheikh Mansour'un Manchester City kulübünü devraldıktan sonra yaptığı transferleri gösteriyor. Yazı tipinin boyutundan her futbolcunun ücretinin yukarı ve ya aşağı olduğu anlaşıla biliyor. (veriler transfermarkt sitesinden alınmıştır). Bedelsiz transferler bu grafiğe dahil edilmemiştir. 

2008 yılında Mansour kulübü kontrol altına aldıktan sonra transferde hangi uyruktan olan futbolcuların seçilmeye başladığını aşağıdakı grafik yanıtlıyor.


Aşağıdakı grafikteyse 2008-09 sezonundan bu yana sezon başına olan transfer harcamaları gösteriliyor. Özellikle son 2 sezonda aşağı düşen transfer harcamaları dikkat çekiyor. 


Bu tabloya yeni transferler, Fernandinho ve Jesus Navas bilinen sebeplerden dolayı ilave edilmemiştir. 


Mansour'un harcamaları yalnızca transferlerle sınırlı değil. Geçen ay Manchester City ve New York Yankees kulüpleri yeni MLS takımı yaratmak için güçlerini birleştirdikleri açıklanmıştı. Görünüşe göre Sheikh Mansour'un hırsı petrol paralarından daha çok artıyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder